Lidové noviny

Koubek opouští Spartu. Míří do Rennes

- RENNES

Fotbalový brankář Tomáš Koubek přestoupil ze Sparty do Rennes. Ve francouzsk­ém klubu prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu na čtyři roky. Rennes o tom informuje na svém webu. Podle informací médií by za reprezenta­čního gólmana měla Sparta dostat tři miliony eur (asi 78,3 milionu korun).

„Jsem velmi šťastný a hrdý na to, že jsem byl pro Rennes první volbou na post brankáře. Podpisem dlouhodobé smlouvy ve mě klub vkládá velkou důvěru,“citoval klubový web Koubka. „Nový klub, nový trenér, nový jazyk, nové prostředí, to je pro mě velká výzva a vydám ze sebe to nejlepší. Francouzsk­á liga patří mezi nejlepší na světě a já se budu snažit zúročit své zkušenosti ve velkých zápasech,“dodal.

Koubek „dostal“přestup k sobotním pětadvacát­ým narozeniná­m. Do Sparty přišel z Hradce Králové před dvěma lety, údajně za osm milionů korun, ale následně odešel na hostování do Liberce, kde patřil k oporám. V minulém ročníku se vypracoval ve sparťansko­u jedničku a odchytal 23 utkání.

V tomto ročníku měl začít jako dvojka za posilou Martinem Dúbravkou, ale od druhého kola už byl zpět v brance a ve čtyřech zápasech dvakrát udržel čisté konto.

Koubek se tak vydává ve šlépějích Petra Čecha, jenž ze Sparty odešel právě do Rennes a následně po dvou letech zamířil do Chelsea.

V Rennes, které v úvodních čtyřech kolech francouzsk­é ligy pokaždé inkasovalo a má jen dva body za remízy, se Koubek bude prát o místo s africkými gólmany. Tři zápasy zatím odchytal reprezenta­nt Senegalu Abdoulaye Diallo a jeden alžírský reprezenta­nt Raís Mbulhi. Trojkou je jednadvace­tiletý Litevec Edvinas Gertmonas. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia