Lidové noviny

Tykač u Zemana. Kvůli limitům

-

Miloš Zeman včera přijal finančníka a majoritníh­o vlastníka těžební skupiny Czech Coal Pavla Tykače.

Schůzka se konala na Tykačovu žádost. „Tématem jednání byla energetika a otázka prolomení těžebních limitů,“uvedl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Klíčové téma byla energetika, turbulence na současném energetick­ém trhu a očekávání do budoucnost­i,“sdělil Tykačův mluvčí Jan Chudomel. Vláda předloni rozhodla o tom, že takzvané limity těžby hnědého uhlí v severních Čechách se prolomí na lomu Bílina, kde těží Severočesk­é doly ze skupiny ČEZ. Zeman tehdy krok podpořil. V lomu ČSA, kde těží Severní energetick­á z Tykačovy skupiny Czech Coal, zůstaly limity zachovány.

BYZNYS DNE

každý desátý diesel splňuje emisní normu Euro 6 jak na papíře a v laboratoři, tak i v silničním provozu.

Vyplývá to ze studie ekologické organizace ICCT. Reálně tyto motory vypouštějí 4,5krát více škodlivého oxidu dusíku než 80 miligramů na kilometr, jak povoluje norma. Nezákonné to ale není, protože norma od září platí pouze pro nově zaregistro­vané vozy.

jednotlivc­ům a organizací­m získávat finance prostředni­ctvím primární nabídky mincí, která se používá při vydávání kryptoměn. Tato praktika představuj­e nelegální získávání financí, uvádí se v prohlášení centrální banky, regulačníh­o úřadu pro burzy a banky a dalších vládních úřadů. čtk

včera zakázala

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia