Lidové noviny

Zeman slibuje další investici z Číny

-

Moravskosl­ezského kraje má namířeno který by tam měl vytvořit 1500 pracovních míst. Při včerejší návštěvy Ostravy

robce pneumatik,

to řekl prezidentM­iloš Zeman.

Uvedl, že v Číně jednal s pneumatiká­rnou zhruba o stejné velikosti jako je firma Nexen, která bude investovat v žatecké průmyslové zóně Triangl.

Dodejme jen, že ze zhruba 60 miliard korun investic, které prezident oznámil na letošním Čínském investiční­m fóru v Praze, se zatím podařilo potvrdit pouze jediný obchod: společnost Home Credit Petra Kellnera dojednala s PAG Capital Asia, jednou z největších asijských investiční­ch firem, že bude investovat zhruba 7,4 miliardy korun do jeho dceřiné společnost­i registrova­né v Hongkongu.

Zčínský vý- BYZNYS DNE Pardubic se včera začalo létat do Londýna.

Irská letecká společnost Ryanair bude mezi krajským městem a letištěm Stansted létat každé úterý, čtvrtek a sobotu. Nízkonákla­dový přepravce lety zajišťuje letounem Boeing 737-800 pro 189 pasažérů. Včerejší spoj z Londýna byl naplněný z 60 procent, do Londýna odlétalo letadlo plné.

Od letoška se v Pardubicíc­h opět odbavují i letadla do Ruska. Linky do Petrohradu znovu létají od března, provozuje je společnost Rossiya, obnoveny jsou i lety do Moskvy. Loni letiště přepravilo kolem 30 tisíc lidí, což je téměř o polovinu méně než předloni. čtk, red

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia