Lidové noviny

Lafata: Změn ve Spartě je moc

- ONDŘEJ KOPŘIVA

PRAHA „Jak vy v té kabině vlastně mluvíte?“ptal se na úvod pořadu Všechnopár­ty moderátor Karel Šíp sparťanské­ho kapitána Davida Lafaty. V klubu jsou totiž nyní hráči z devíti zemí. „Málo,“pobavil Lafata sál, na samotném útočníkovi ale bylo znát, že mu při hovoru o poměrech v současném kádru do smíchu zrovna není a projektu italského trenéra Andrey Stramaccio­niho, jenž si s sebou do kabiny přivedl 11 většinou zahraniční­ch posil, příliš nevěří.

„Ten zásah je hrozně velký... těch změn na ten čas, kterej v let- ní přípravě byl, je strašně moc,“přiznal Lafata, že v klubu zatím neklape vše, jak by si on sám přál. „Takže základní dorozumíva­cí jazyk tam nikdo nenastolil?“vyzvídal dál Šíp. „Zatím to vypadá, že ne. Já nevím, jestli jste nás teď někdy viděl v poslední době?“ptal se Lafata moderátora. Šíp přitakal, že sledoval zápas v Brně (Sparta v 5. kole prohrála 0:2). „To bylo i v televizi vidět, že tam jste nemluvil nikdo,“neváhal si rýpnout Šíp.

I když se pořad tradičně nesl v zábavném duchu, pětatřicet­iletý forvard Lafata využil svou televizní čtvrthodin­u k překvapivě vážné zpovědi, která možná některé fanoušky fotbalové Sparty nepotěší.

„Teď je taková populární fráze říkat, že si to sedne, ale myslím si, že ve Spartě na to není čas. Jak Sparta byla zvyklá, i všichni sparťanští fanoušci byli zvyklí, že Sparta musí vyhrávat od začátku sezony, není na to čas. Myslím si, že je to teď hodně špatný,“smutnil Lafata. Šíp pak nadhodil otázku, zda se po nepovedené­m začátku sezony nebude na Letné propouštět. „Já vždycky ráno přijdu a podívám se do skříňky, jestli tam mám věci, a říkám: ‚tak ještě dneska jsem přežil!‘“rozesmál diváky Lafata. Sociální síť Twitter ihned zaplnily žerty, že po tomto nediplomat­ickém vystoupení v televizi už může příště Lafatova skříňka být prázdná...

Fotbalová Sparta zatím zaostává za očekáváním­i. Od příchodu italského trenéra Strammacci­oniho a přebudován­í kádru podle jeho představ vypadla hned na úvod kvalifikac­e o Evropskou ligu a ani v domácí lize neválí, v neděli si v šestém kole proti Karviné připsala teprve třetí výhru v sezoně. Sparťanský kotel rozvinul během utkání transparen­ty volající po odchodu vedení klubu.

Fotbalista David Lafata se v televizní talk show Všechnopár­ty nezvykle otevřeně rozpovídal o situaci v současné Spartě.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia