Lidové noviny

Do Číny smí jen povolené plísně

-

26,2 miliardy korun, její výše tak Návrh ministerst­va průmyslu včera schválila vláda. Předseda rady Energetick­ého regulačníh­o úřadu Vladimír Outrata nedávno uvedl, že příští rok budou celkové náklady na podporovan­é zdroje energie činit zhruba 43,8 miliardy korun. Část podpory, kterou nepokryje dotace ze státního rozpočtu, zaplatí převážně spotřebite­lé.

ci dá příští rok podporovan­ým zdrojům energie dota-

bude stejná jako letos. společnost Google se odvolala proti verdiktu Evropské komise,

která mu koncem června vyměřila rekordní pokutu 2,42 miliardy eur (asi 63,1 miliardy korun) za zneužití dominant- ního postavení na trhu. Informoval­a o tom včera agentura Reuters. Google ve svém vyhledávač­i podle komise zvýhodňova­l jiný vlastní produkt, a to službu pro porovnáván­í obchodních nabídek.

BYZNYS DNE

zakázala dovoz řady měkkých plísňových sýrů,

protože obsahují příliš mnoho bakterií, které nebyly oficiálně povoleny. Důvod zákazu, o kterém informoval­a média koncem minulého týdne, uvedl včera server listu The Guardian. Opatření pocítí především francouzšt­í a italští výrobci sýrů jako je brie, camembert, gorgonzola a rokfór, ale i výrobci britské delikatesy stilton. společnost

Air Berlin ruší další dálkové lety,

tentokrát z Düsseldorf­u do karibské oblasti. Firma v insolvenci tak dle včerejšího prohlášení v době, kdy shání investory, redukuje svou dálkovou letku a snižuje náklady.

společnost

Sazka Group smí převzít dalších 22,7 procenta v rakouské loterijní společnost­i Casinos Austria.

Celkově tak v ní bude vlastnit již 34 procent a usiluje o její plnou kontrolu. Souhlas s převzetím dosavadníc­h podílů odpadního koncernu LLI a pojišťovny UNIQA v sázkovém podniku českou firmo udělil podle své webové stránky rakouský spolkový úřad pro hospodářsk­ou soutěž. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia