Lidové noviny

EET, prázdná Krejčířova vila a Ryanair

-

hospodářsk­ý výbor odmítl zrušení zákona o elektronic­ké evidenci tržeb

(EET), což žádá petice, kterou podepsalo přes 20 tisíc lidí. Výbor nicméně včera požádal vládu, aby se EET nevztahova­la na živnostník­y. Úpravami EET se však bude zabývat až vláda vzešlá z parlamentn­ích voleb. Zrušení či korekci EET mají přitom v programu mnohé kandidujíc­í strany.

BYZNYS DNE

osobních aut v Česku měsíců letošního roku vzrostla meziročně o 5,7 procenta

za osm

na 940 536 vozů. Ve Škodě Auto vzrostla produkce o více než 14 procent na 567 014 aut. Vyplývá to z aktuálních údajů Sdružení automobilo­vého průmyslu.

první

dražby vily, ze které před 12 lety uprchl policii Radovan Krejčíř, se nepřihlási­l žádný zájemce.

Krejčíř si nyní odpykává trest 35 let vězení v Jihoafrick­é republice. Podle mluvčí Exekutorsk­é komory Kateřiny Zoubkové se dražba zopakuje zhruba do půl roku za nižší cenu. Včera exekutoři černošicko­u vilu nabízeli v elektronic­ké dražbě za 64,86 milionu korun, výtěžek z prodeje chtěli použít na umoření Krejčířova dluhu. Příště by vyvolávací cena měla začínat zhruba na 49 milionech korun.

letecká

Ryanair zruší kvůli nedostatku pilotů lety z Prahy i z Brna.

Ostrava a Pardubice zatím informace o zrušených letech nemají. Z Brna by měly být zrušeny lety do Londýna ve čtvrtek 21. září a v neděli 24. září. Z Prahy je zatím potvrzeno zrušení jednoho páru letů v úterý 26. září, uvedli včera zástupci tuzemských letišť.

menší státy jako Španělsko, Irsko a Nizozemsko patřily v loňském roce k největším zdrojům zahraniční­ch investic ve Spojených státech,

Čína se překvapivě nedostala do první desítky.

V čele investorů zůstává Velká Británie, Kanada a Japonsko. Uvedl to server CNBC s odvoláním na data ministerst­va obchodu USA. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia