Lidové noviny

Zákaz. Sparta chce trestat výtržníky

- VOJTĚCH POVEJŠIL

PRAHA Během nedělního ligového zápasu se Slavií došlo k roztržce mezi členy tvrdého jádra fanoušků fotbalové Sparty. Vedení klubu toto jednání odsoudilo a hodlá využít možnosti zákazu vstupu na stadion. „Napadením vlastních příznivců překročila část radikálníc­h fanoušků jakékoli akceptovat­elné meze,“stojí v prohlášení.

„Jsme si vědomi, že toto chování se netýká všech ultras, jejichž podpory a vztahu ke klubu si jinak vážíme. Násilí na stadionech však nelze tolerovat,“uvedla Sparta na svých webových stránkách.

Co se při prohraném derby se Slavií stalo?

Někteří členové ultras napadli jiného příznivce. Údajně kvůli tomu, že nesouhlasi­l s protesty a pokřiky vůči vedení Sparty a trenérovi Anreovi Stramaccio­nimu. Klub hodlá výtržníky potrestat zákazem vstupu na stadion, čeká jen na identifika­ci od policie.

„AC Sparta Praha je připravena se takovému jednání nekompromi­sně postavit. Věříme, že Policie České republiky v krátké době identifiku­je konkrétní agresory, pro které už na stadionu Sparty nebude místo. Současná právní úprava nám dává možnost udělit pachatelům zákaz vstupu na náš stadion. Jsme připraveni této možnosti využít,“píše se v prohlášení.

Sparta na nedělní duel osmého ligového kola s Teplicemi zpřísní bezpečnost­ní opatření a navýší počet členů pořadatels­ké služby.

Klub navíc modernizuj­e kamerový systém na stadionu, který má zásadně zlepšit možnost identifika­ce osob.

 ?? Fanoušci Sparty FOTO MAFRA ??
Fanoušci Sparty FOTO MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia