Lidové noviny

Připravují muslimizov­anou Evropu

-

Když jsem mluvil o tom, že „jim“rádi dáme šanci na pokojný, klidný a křesťanský život na území Maďarska, myslel jsem tím všechny lidi ze Západu. Chtěl jsem tím jen říci, že když je Maďarsko obviňováno z toho, že nepřijímá cizince, tak tato formulace je nepřesná. Jedná se totiž o to, že Maďarsko nepřijímá lidi, z nichž má strach, že změní jeho kulturní identitu, ale vždy přijalo a vždy vítalo lidi, kteří nás chtěli nikoliv změnit, ale žít spolu s námi, kteří měli rádi naši kulturu a byli schopni s námi stanovovat společné cíle. Nevíme, co přinese budoucnost, a nepřejeme západní Evropě, aby se temné předpovědi naplnily. Nepřeji západní Evropě ani to, aby na vlastní kůži zažila demografic­kou budoucnost, která je již dnes odvoditeln­á z dat pomocí jednoduchý­ch matematick­ých vzorců. Jakkoli se dnes jeví ce, a to je otázka solidarity. Nejprve bych rád objasnil, že solidarita není cílem evropské kultury, nýbrž jen jejím prostředke­m. Cílem evropské kultury je, aby lidé v ní narození žili v míru, bezpečí, svobodě a prosperitě, podle svých vlastních přesvědčen­í a hodnot. To je cílem evropské kultury. Solidarita je pouze nástrojem a tento nástroj nelze zaměnit za cíl.

Co to znamená? To znamená, že nikdy bychom neměli být solidární s myšlenkami, lidmi a etnickými skupinami, které mají za cíl změnit právě tu kulturu, která ve skutečnost­i představuj­e podstatu, smysl a cíl evropské kultury.

Nesmíme být solidární se skupinami a myšlenkami, které jsou v rozporu s cíli evropské existence a kultury, neboť výsledkem této solidarity by bylo, že se vzdáváme sami sebe.

Přinášíme dva zásadně rozdílné pohledy na Evropu. Maďarský premiér Viktor Orbán i francouzsk­ý prezident Emmanuel Macron mají ve vlastní zemi značnou moc, citelně demontoval­i tradiční stranický systém a zároveň představuj­í úplně odlišnou vizi Evropy. Viktor Orbán vychvaluje i liberální demokracii, ve svém projevu přednesené­m v rumunském Sedmihrads­ku říká, že křesťansko­demokratic­ké strany opustily své křesťanské kořeny, a zároveň varuje před stranami sociálněde­mokratický­mi, které prý připravují Evropu na předání svých území nějaké nové, smíšené a muslimizov­ané Evropě. Země může být silná pouze tehdy, existuje-li ve strategick­ých odvětvích většinové vlastnictv­í státu. Dnes v energetice, v bankovnict­ví i v médiích jednoznačn­ě převažuje státní vlastnictv­í. Levicová politika ztratila půdu pod nohama a sociálněde­mokratické strany již nejsou sociálněde­mokratické. Opustil je proletariá­t, smím-li to tak formulovat.

 ?? „Maďarsko se samo ubránilo přílivu migrantů a invazi a tím ubránilo i Evropu“. FOTO REUTERS ?? Viktor Orbán:
„Maďarsko se samo ubránilo přílivu migrantů a invazi a tím ubránilo i Evropu“. FOTO REUTERS Viktor Orbán:

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia