Lidové noviny

Slavia má rekord, ale zaváhala

Program 9. kola fotbalové ligy

- JIŘÍ ČIHÁK

Slavia má ligový rekord v neporazite­lnosti, ale jásat nad ním nebude. Alespoň ne teď. Proč? Ve Zlíně jen remizovala, na suverénní Plzeň ztrácí už osm bodů a předběhla ji i Olomouc.

PRAHA Fotbalový podzim je v polovině a zatím mu jednoznačn­ě vévodí Viktoria Plzeň. „Zajímá mě až výsledek po třicátém kole,“prohlásil opět trenér Pavel Vrba.

Plzeň nezaváhala ani v osmém zápase sezony, který odehrála. Na vítězství 2:0 v Mladé Boleslavi měl největší podíl útočník Michael Krmenčík, jenž vstřelil oba góly.

V aktuální sezoně zařídil víc než polovinu z osmnácti plzeňských tref. Šest gólů dal sám, na další čtyři přihrál.

To je srovnateln­á produktivi­ta s pražskou Slavií, která od začátku sezony dala jen jedenáct gólů. Venku se v sobotu prosadila poprvé, ve Zlíně však vedla jen chvíli. „Kvůli mojí chybě,“mrzelo hostujícíh­o brankáře Laštůvku.

Ten neudržel v závěru střelu Džafiče, Diopově dorážce zabránil faulem Jugas a domácí vyrovnali z nařízené penalty.

„Jsme zklamaní, že jsme ani ve čtvrtém zápase venku nezvítězil­i. Máme rekord čtyřiatřic­et zápasů bez porážky, ale radost z něj nemám. Na Plzeň jsme si připsali další ztrátu,“řekl Jaroslav Šilhavý.

Slavia v lize neprohrála od jeho loňského příchodu. Odehrála 34 zápasů, 23 z nich vyhrála, v 11 remizovala. Rekord sebrala Chovancově Spartě, která neprohrála 33 zápasů mezi lety 2009 a 2010.

To fotbalisté Sparty nezaváhali a posunuli se z šestého na čtvrté místo, když doma porazili Teplice 3:0. Kotel Letenských dál protestova­l proti trenérovi a vedení mužstva – před zápasem ve svém sektoru jeho zástupci natáhli transparen­t s nápisem „Arrivederc­i Stramaccio­ni“a opustili stadion.

Pátek 20.15 Teplice–Liberec

Sobota 17.00 Slovácko–Karviná 20.00 Dukla Praha – Sparta Praha

Neděle 15.00 Plzeň – Bohemians 1905 17.00 Jablonec – Mladá Boleslav 17.00 Jihlava – Sigma Olomouc 17.00 Ostrava–Zlín 18.00 Slavia Praha – Brno

Dohrávka 8. kola: Dnes 19.00 Liberec–Slovácko

Mladá Boleslav Plzeň 0 2 Bohemians 1905 Jablonec 0 1

 ?? Se proti Zlínu neprosadil FOTO MAFRA – LUDĚK OVESNÝ ?? Slávista Milan Škoda
Se proti Zlínu neprosadil FOTO MAFRA – LUDĚK OVESNÝ Slávista Milan Škoda

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia