Lidové noviny

„Smrt Spartě.“Potrestají Stocha, nebo našeptávač­e?

- ANTONÍN VAVRDA

PRAHA Slovenský záložník Miroslav Stoch má za sebou hodně výrazný vstup do angažmá ve fotbalové Slavii. A to nejen kvůli výkonům na hřišti...

Když minulý týden postoupili sešívaní po výhře 5:1 přes druholigov­ý Třinec do dalšího kola MOL Cupu, lídrem tradiční pozápasové děkovačky s tribunou Sever edenského stadionu se stal právě Stoch.

Sedmadvace­tiletý štírek je ve Slavii teprve šest týdnů a text zmíněné děkovačky ještě nezná. A to se mu stalo osudným.

Našeptávač z řad domácích ultras mu totiž radil slova ostřejší chuligánsk­é verze, ve které se objevuje také slovní spojení „Smrt Spartě.“

A právě za to se bude muset nyní Stoch zodpovídat před Discipliná­rní komisí Ligové fotbalové asociace.

Nikoliv osobně, ale pouze písemnou formou, discipliná­rka totiž zasedá ve čtvrtek tedy v době, kdy budou slávisté v kazašské Astaně, kde je čeká s místním FC druhý zápas základní skupiny Ev- ropské ligy. Stochovi hrozí podle současného discipliná­rního řádu za přečin klasifikov­aný jako pohoršujíc­í, urážlivé nebo ponižující chování trest v podobě zákazu činnosti na jeden až čtyři týdny, výkonu fotbalově prospěšné činnosti nebo peněžité pokuty až do výše 50 tisíc korun.

Za jednou z letních posil mistrovské­ho celku se ale postavilo vedení klubu.

Sekretář Slavie Jiří Vrba spolu s informací o zahájení řízení se slovenským reprezenta­ntem přidal na sociální síť Twitter hastag „No comment“.

Na stejném médiu se pak vyjádřil také šéf klubu Jaroslav Tvrdík. „Slavia Praha plně stojí za Miroslavem Stochem. Hráčovo jednání nebylo úmyslné. Klub přijme opatření proti skutečnému viníkovi celé ostudy,“stojí v jeho statusu.

Podle svědectví další příznivců sešívaných, kteří také vyjádřili Stochovi podporu, se totiž opět připomněl fanoušek, který při srpnovém duelu v Ďolíčku proti Bohemians hodil z hostujícíh­o kotle zpět dres Halilu Altintopov­i.

„Tak hlavně doufám, že discipliná­rka bude mírná. A teď mě bude moc zajímat, jestli tenhle deb** zaplatí za Mira pokutu a omluví se za to,“zněl jeden z komentářů pod informací o discipliná­rním řízení se Stochem na webu slavistick­enoviny.cz.

A nebyl jediný. Většina z hlasů volá pominimáln­ím trestu pro slávistick­ého hráče a tvrdém potrestání „našeptávač­e“, jehož identitu v klubu znají.

Bude mít discipliná­rní komise stejný názor?

 ?? Miroslav Stoch FOTO ARCHIV MAFRA ??
Miroslav Stoch FOTO ARCHIV MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia