Lidové noviny

Ani za milion. Cavani Neymarovi neustoupí

- ANTONÍN VAVRDA

PAŘÍŽ/PRAHA Přestože v sobotním sedmém ligovém kole na hřišti Montpellie­r nejdražší fotbalista planety, Brazilec Neymar, nenastoupi­l, v kabině Paris St. Germain to i nadále vře.

Uruguayský útočník Edison Cavani, který o víkendu odehrál plných devadesát minut, totiž odmítá i nadále ustoupit ve sporu právě s Neymarem. Ten eskaloval o kolo dříve v zápase PSG s Lyonem (2:0), ve kterém se obě hvězdy tahaly o míč při exekucích standardní­ch situací jako malí kluci na vesnickém fotbalovém plácku.

Kouč ambiciózní týmu Unai Emery pak oběma vzkázal, že pokud situaci nevyřeší, bude muset zasáhnout. Což je ostatně rada, které se mu dostalo, a také výtka, že tak měl již učinit dávno.

Nyní se do sporu obou ofenzivníc­h es vložilo dokonce vedení klubu. Předseda Násir Chelajfí nabídl Cavanimu milion eur za to, že nechá zahrávat pokutové kopy Neymara.

Třicetilet­ý kanonýr, který se v loňském ročníku stal s pětatřicet­i brankami nejlepším střelcem ligy, má totiž za tento počin ve smlouvě slíbený bonus právě milion eur.

Cavani tuto nabídku dle zahraniční­ch médií rázně odmítl.

„Nemá zájem. Nejde mu o peníze, ale o princip. Věří, že není viníkem této situace. A také si myslí, že coby třetí alternujíc­í kapitán týmu má právo na to, aby byl on určeným exekutorem penalt,“cituje španělský deník El País svůj zdroj.

Že je situace v šatně PSG vážnější, než se může na první pohled zdát, dokazují další informace zmíněného deníku a také francouzsk­ého L’Équipe.

Vedení klubu mělo s Cavanim a jeho agenty v průběhu minulého týdne několik jednání, aby celou situaci vyřešili. Dokonce jej mělo v jeho situaci podpořit. Emery se naopak snažil domlouvat Neymarovi skrze jeho spoluhráče a první dva kapitány klubu Thiaga Silvu a Mottu.

Angažoval se údajně také jejich spoluhráč Dani Alves, který oběma nabídl usmiřovací večeři. Jeho snaha ale přišla vniveč.

Už ve středu hostí PSG v rámci základních skupin Ligymistrů silný Bayern Mnichov. A oba Jihoamerič­ané by neměli chybět v základní sestavě pařížského celku...

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia