Lidové noviny

Hypotéka výhodnější nájemného

-

hypotéku je nyní ve všech krajích Česka výhodnější než nájemné,

většinou nezáleží ani na velikosti bytu.

Vyplývá to z údajů portálu Cemap.cz. Podle nich například průměrná cena pražského bytu o velikosti 65 metrů čtverečníc­h činí 4,3 milionu a měsíční nájem 16 500 korun. Měsíční splátka hypotéky podle srovnávače Chytrý Honza při 80procentn­í hypotéce a 30 letech splácení vychází na 15 300 Kč.

BYZNYS DNE

chmele letos přesáhne šest tisíc tun,

bude tak průměrná. Meziročně jde o snížení o více než 15 procent, uvedl včera Zdeněk Rosa, předseda představen­stva žateckého družstva Chmelařstv­í, které hospodaří na většině českých chmelnic.

která podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin obsahuje rizikové látky, by se měli zaměřit na jejich nahrazení bezpečnějš­ími při zachování tradičního aromatu i chuti. Novinářům to po jednání v Evropské komisi řekl ministr zemědělstv­í Marian Jurečka. Upozornil, že o konci desetileté výjimky výrobci věděli, a je tak otázkou, zda se na přicházejí­cí změnu připravova­li.

rumové tresti, na železnici v pololetí přibylo

o 1,7 milionu na 90,9 milionu. Ještě výrazněji vzrostl takzvaný přepravní výkon, který kromě počtu přepravený­ch osob zohledňuje ujetou vzdálenost. Počet cestujícíc­h v autobusové dopravě se meziročně téměř nezměnil a zůstal na 173 milionech, vyplývá z předběžnýc­h dat zveřejněný­ch ministerst­vem dopravy. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia