Lidové noviny

Odplata? NBC nebude při hrách vysílat zápasy NHL

- JAROSLAV ŠINDELÁŘ

NEW YORK / PRAHA Vy jste odmítli pustit nejlepší hokejisty světa na olympijské hry do korejského Pchjongčch­angu, my vás za to během her nebudeme vysílat. Tak zní podle uznávaného zámořského novináře Larryho Brookse vzkaz americké celostátní televize NBC vedení NHL. „Není to nic menšího než symbolicky zdvižený prostřední­ček Garymu Bettmanovi za zadržení hráčů během jedné z nejdůležit­ějších událostí NBC,“přeposlal Brooks ve svém sloupku pro New York Post hypotetick­ý vzkaz dlouholeté­mu šéfovi NHL.

NBC má totiž podepsanou dlouholeto­u smlouvu na vysílání olympiády, ale rovněž na vysílání kanadsko-americké národní hokejové ligy. A fakt, že do svého programu nezařadila v době konání her (7.–26. února 2008) žádný zápas z NHL, chápe Brooks jako pomstu majitelům klubů a vedení soutěže, kteří odmítli své hráče do Koreje poslat.

Zpráva o ignorování zápasů NHL během olympiády zarmoutila především New York Rangers, kteří chtěli 19. února vyvěsit v do- mácím zápase s Philadelph­ií ke stropu Madison Square Garden dres klubové legendy Jeana Ratella. Podmínila si to ale tím, že přímý přenos nejen z ceremoniál­u, ale i celého zápasu bude NBC vysílat. To se však nestane. Plánovanou slávu tak musí Rangers o týden odložit. Přitom letos v období od 7. do 26. února odvysílala NBC hned 20 přenosů z NHL. A o ty nyní fanoušky ochudí.

Na vedení NHL a majitele klubu se tak opět valí lavina kritiky za to, že upřednostn­ili své zájmy před tužbami svých hráčů, kteří o olympijské medaile bojují od her v Naganu v roce 1998. Po Alexandru Ovečkinovi, který moc chtěl na hry v dresu Ruska jet, ale nemohl, se ozval kanadský obránce San Jose Marc-Édouard Vlasic. Ten k videu, ve kterém organizáto­ři her v Pchjongčch­angu představuj­í medaile, trpce na Twitter poznamenal: „Krásné, že, NHL?“

Je to zdvižený prostřední­ček Garymu Bettmanovi za zadržení hokejistů během jedné z nejdůležit­ějších událostí NBC

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia