Lidové noviny

Reorganiza­ce OKD a český byznys v Indii

-

Lesy České republiky dostaly

od lesnických firem kvůli kalamitě a krizi na trhu se dřevem

výpověď ze 76 procent kontraktů

na lesnické práce, prodej dřeva a těžbu. Z celkem 127 dotčených územních jednotek ke konci letošního roku skončí smlouvy na 96. Státní podnik, jemuž patří téměř polovina lesů v zemi, na jednotky s ukončenou smlouvou vypíše nové soutěže, oznámil včera jeho generální ředitel Daniel Szórád.

BYZNYS DNE

ra soud v Ostravě vče-

schválil reorganiza­ční plán těžební společnost­i OKD.

Z rozhodnutí zveřejněné­ho v Insolvenčn­ím rejstříku vyplývá, že podle samosoudce Petra Kuly reorganiza­ční plán splňuje všechny požadované podmínky. Firma je v úpadku od loňska. Reorganiza­ční plán sestavený vedením OKD už v srpnu schválili její věřitelé, podpořil ho insolvenčn­í správce i krajské státní zastupitel­ství.

chce usnadnit českým malým a středním firmám vstup na indický trh, proto

CzechTrade

v osmimilion­ovém Bengalúru vznikl podnikatel­ský inkubátor

a chystá se vznik čtyřhektar­ového průmyslové­ho parku. Na strojírens­kém veletrhu v Brně to včera uvedl ředitel agentury Radomil Doležal. „Indický trh má svá úskalí, obchodní mentalita Indů je výrazně odlišná od evropské a řada firem po prvních zkušenoste­ch snahu vstoupit na indický trh vzdala,“doplnil Doležal.

finanční stabilita se díky hospodářsk­ému oživení zlepšila,

mimořádně uvolněná měnová politika a rostoucí zadlužení nicméně vytvářejí rizika pro budoucí vývoj. Uvedl to včera Mezinárodn­í měnový fond. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia