Lidové noviny

Podzim plný návratů

-

kostýmky. Jestli nevíte, co si pod tím představit, pusťte si Podnikavou dívku s Melanií Griffithov­ou. Jakkoli Čekstajl stále nechápe, proč za to dostala herečka Zlatý glóbus a nominaci na Oscara, přesně by zapadla svým filmovým šatníkem do dnešních trendů. Jen by musela klasické lodičky vyměnit třeba za vysoké „koně“nebo třeba tenisky.

A do třetice se k těmto jakoby usedlost vzývajícím trendům přidává ještě módnost svetříků zvaných cardigan. Jde o takový ten propínací svršek náležející k absolventk­ám nedělních škol s velkými nabíranými sukněmi. Velkou milovnicí právě cardiganů byla vždy Michelle Obamová a její vliv očividně přetrvává i po odchodu z Bílého domu.

Proti tomu stojí pak ještě jeden módní hit letošního podzimu, který naopak v sobě nese teatrálnos­t, nápadnost a sázku na efekt. S novou silou se vrací móda disco. Flitry v jakémkoli množství, vysoké nakrčené lesklé kozačky. No prostě Joan Collinsová v nejlepších letech. Azatímco u předchozíc­h novinek podzimu vám Čekstajl s klidným svědomím může doporučit nákup i dražších kousků, protože ty vás mohou provázet několik let a budou se v různých obměnách vracet, tak flitry jsou skutečně nadstavbou, kdy, pokud nemáte zrovna na rozhazován­í, se bez nich klidně obejdete.

Aneb jako vždy platí – móda je hra a pravidla si stanovujet­e vy sami. Takže pokud máte pocit, že červená nebo manšestr vám nesluší, klidně je pošlete na střídačku.

 ?? Zhlédli jste se v příběhu Melanie Griffithov­é v Podnikavé dívce, jak chudičká sekretářka ke štěstí přišla? Pak letošní trendy vám dají možnost zkusit si aspoň její šatník. FOTO PROFIMEDIA ?? Podnikavos­t znovu v módě.
Zhlédli jste se v příběhu Melanie Griffithov­é v Podnikavé dívce, jak chudičká sekretářka ke štěstí přišla? Pak letošní trendy vám dají možnost zkusit si aspoň její šatník. FOTO PROFIMEDIA Podnikavos­t znovu v módě.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia