Lidové noviny

Nechybí spíše sebereflex­e Berbrovi?

- ANTONÍN VAVRDA

Když šel v úterý odevzdat trenér fotbalové reprezenta­ce Karel Jarolím svoji analýzu vedení českého fotbalu, jistě nečekal, že odejde ze svazového sídla s nějak pozitivním hodnocení.

Školní terminolog­ií to na výbornou či chvalitebn­ou určitě nebylo. Přesto musel mít při sledování následné tiskové konference, na které vystoupil dočasný šéf fotbalové asociace Roman Berbr, pocit, že se krátce předtím setkal s úplně jinými lidmi.

PAŽIT

„Padáme žebříčkem, dostáváme se na úroveň Jamajky a Maroka. Chceme, aby vedení reprezenta­ce mělo sebereflex­i, což nepředvedl­o. Navíc je výkonný výbor znepokojen vlivem agentů na nominaci áčka,“sypal ze sebe Berbr.

Tu mluvil v jednotném, tu v množné čísle za výkonný výbor. Při jeho výstupu ale muselo být znát, jak moc si současnou situaci užívá. A že mluví hlavně sám za sebe.

Z následné reakce Jarolíma zase to, že slova prezentová­na před médii za zavřenými dveřmi neslyšel.

„Žádné doplňující otázky mi položeny nebyly. Zároveň se musím důrazně ohradit proti obviněním týkajícím se vlivu agentů, které mě poškozuje po lidské i profesní stránce,“napsal ve svém prohlášení Jarolím.

Také byste čekali po podobné kontroverz­i a hlavně nesouladu mezi šéfem a jeho podřízeným ukončení pracovního poměru?

Pak by se ale nesmělo jednat o český fotbal.

Přitom Berbr sám na přímou otázku, zda by přijal Jarolímu rezignaci, odpověděl, že ano. Nechce se ale věřit tomu, že kdyby slova z tiskové konference slyšel Jarolím z očí do očí, neučinil by tak. Zvláště když následně potvrdil, že by rád u reprezenta­ce pokračoval, ale ne za každou cenu.

Jarolím ani den po divadelním představen­í Berbra funkci nesložil. Do konce července 2018 je údajně (dle Berbra) jeho smlouva nevypovědi­telná.

Už 12. prosince se ale uskuteční další mimořádná volební valná hromada asociace. Dovedete i po ní představit spojení Berbr, šéf svazu, a Jarolím, trenér reprezenta­ce?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia