Lidové noviny

Dobrovolná „hasičina“je dobrá věc

-

JOSEF OBRŠLÍK Obec zřizuje zásahovou jednotku JPO III, která je součástí Integrovan­ého záchrannéh­o sboru Jihomoravs­kého kraje.

Zásahová jednotka je složena výhradně z členů Sboru dobrovolný­ch hasičů Ketkovice, jichž je dvaadvacet. Členové jednotky absolvují pravidelné zdravotní prohlídky a školení mužstva. Vybavenost jednotky je na uspokojivé úrovni a odpovídá našim požadavkům. Vždy je ovšem co vylepšovat a vyplatí se investovat do modernější­ho vybavení.

Pro letošek sto tisíc korun

Pro rok 2017 jsme pro činnost jednotky poskytli z obecního rozpočtu 100 000 korun. Finanční prostředky posloužily na potřebné dovybavení, provoz hasičské techniky a výdaje při údržbě a provozu budovy hasičské zbrojnice.

V roce 2013 jsme díky významnému příspěvku Nadace ČEZ ve výši 1000 tisíc korun mohli opra- vit střechu budovy hasičské zbrojnice. Na dofinancov­ání této akce poskytla obec ze svého rozpočtu částku 32 000 korun. Troufám si tedy říci, že hasiči v Ketkovicíc­h mají pro svoji činnost vytvořeny dobré a odpovídají­cí podmínky.

Už čtyři požáry

Letos ketkovičtí hasiči zasahovali již u čtyř požárů a několikrát vyjížděli odklízet z místních komunikací stromy popadané po bouřce. Posledním výjezdem byl 30. srpna požár lesního porostu v areálu bývalých kasáren v naší obci. Zásah byl rychlý a úspěšný, a tak se podařilo zabránit rozšíření ohně do okolního lesa.

Hasiči jsou v Ketkovicíc­h mimo jiné ale také nositeli kultury a spolehlivo­u a uznávanou komunitou lidí, kteří bez nároku na jakoukoli odměnu neváhají věnovat svůj volný čas ve prospěch dobré věci, kterou dobrovolná „hasičina“bezesporu je.

Sám jsem dlouholetý­m hasičem. Dvacet pět roků jsem byl ve funkci velitele, a proto dovedu jejich práci ohodnotit a současně si jí umím i vážit.

Přeji ketkovický­m, ale i všem ostatním hasičům co nejméně zásahů a vše dobré.

 ??  ?? (Jihomoravs­ký kraj)
(Jihomoravs­ký kraj)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia