Lidové noviny

Letenské vysvobodil­a až přesilovka

- TOMÁŠ KUBÁNEK JIŘÍ ČIHÁK

Fotbalisté Sparty zvládli odvetu za vyřazení z poháru s odřenýma ušima. Ostravu porazili 3:2 až gólem v době, kdy hosté hráli v desíti.

PRAHA Ve středu Baník vyřadil Spartu z domácího poháru, o to větší měla být pomsta Letenských. Jenže soužící se tým italského kouče Stramaccio­niho byl nakonec rád i za těsnou výhru 3:2. Dvakrát totiž Ostravští dokázali smazat jednobrank­ové manko. A to i díky chybám domácích.

Až Štětinova hlavička po nedůrazně pokrytém rohovém kopu deset minut před koncem hosty definitivn­ě zlomila. V té době hráli Pražané už téměř čtvrthodin­u přesilovku. V 66. minutě šel kvůli zbytečné druhé žluté kartě pod sprchy Granečný.

„Víme, že výkon nebyl ideální, nehráli jsme moc dobře. Ale i tak jsme si zasloužili vyhrát, každý bojoval a nechal na hřišti vše,“hodnotil utrápenou výhru Stramaccio­ni. „Ztrácíme čtyři body na druhé místo a to je náš současný cíl.“

Nezaváhala ani čtveřice týmů nad Spartou, jimž momentálně patří pohárové příčky.

Už v pátek Plzeň zvítězila v Karviné 3:1, i když byla ráda, že rozhodčí Proske domácím v 56. minutě neuznal Wágnerovu branku na 2:2 kvůli údajnému přistrčení Limberskéh­o.

„Odskočil jsem si, abych mohl jít do souboje, ale to je normální věc. S Limbou jsem byl v kontaktu, ale že by to byl nějaký velký faul,“řekl po utkání Wágner.

„Soupeř hrál na sto deset procent, měli jsme problémy především s jejich standardka­mi,“uznal plzeňský záložník Kopic.

Na dvanáctou výhru v novém ročníku to však Plzni stačilo. Už nyní je půlmistrem.

Slávisté před týdnem přišli o rekordní sérii neporazite­lnosti, na hřišti Slovácka to na sobě ovšem nenechali znát. Žádné zklamání, naopak pohodlná výhra, kterou zajistili svými góly Souček, Škoda a Van Buren.

I když hned ten první vzbudil vášně. Gólové akci předcházel souboj Hofmanna se Škodou, domácí stoper odehrál míč a narazil přitom hlavou do soupeřova ramene. Po nezaviněné­m střetu zůstal otřesený ležet na trávníku, chyběl na své pozici středního obránce, čehož Slavia využila.

Zatímco třetí Olomouci stačila k výhře proti Teplicím jediná trefa Housky, čtvrtý Liberec se gólově činil. V podještěds­kém derby smetl Jablonec 4:1 především díky hattricku obránce Kerbra. „Ještě jsem dal tyčku, takže ty góly mohly být dokonce i čtyři,“prohlásil sebevědomě Kerbr, v němž Slovan objevil nečekaného kanonýra. V posledních dvou domácích zápasech nastřílel hned pět branek.

SK Sigma Olomouc FK Teplice 1 0 FC Zbrojovka Brno FK Dukla Praha 0 0

 ?? Lukáš Štětina (vpředu) a Marc Janko se radují z rozhodujíc­ího gólu. FOTO MAFRA - MICHAL ŠULA ?? Slavící sparťané.
Lukáš Štětina (vpředu) a Marc Janko se radují z rozhodujíc­ího gólu. FOTO MAFRA - MICHAL ŠULA Slavící sparťané.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia