Lidové noviny

Hlaváčková plánuje hrát se světovou jedničkou

-

PRAHA Čerstvá vítězka čtyřhry na Turnajimis­tryň Andrea Hlaváčková by v příští sezoně mohla hrát se světovou jedničkou. Nově pátá hráčka deblového pořadí se baví o spolupráci s Chan Yung-jan z Tchaj-wanu. „Je to nejlukrati­vnější nabídka a doufám, že spolupráce klapne,“řekla Hlaváčková novinářům v Praze krátce po návratu ze Singapuru.

Jednatřice­tiletá dvojnásobn­á grandslamo­vá vítězka ve čtyřhře triumfoval­a v Singapuru s Maďarkou Tímeou Babosovou, ale jejich spolupráce skončila, mimo kurt si příliš nerozuměly. Chan Yung-jan je volná, jelikož její dosavadní parťačka Martina Hingisová ze Švýcarska ukončila kariéru.

Hlaváčková byla vůbec potěšena, kolik měla nabídek. „Hodně mě to překvapilo. Asi proto, že jsem byla dřív s Luckou Hradeckou ve stálém týmu, se mě nikdo ani neptal. Letos mi od US Open chodilo hodně zpráv. Všechno jsem odsouvala až na konec Singapuru, že se domluvíme až pak. Teď už je čas,“konstatova­la tenistka.

„Nejkonkrét­něji se bavím s Latyšou Čan – ona má takové mezinárodn­í jméno,“řekla Hlaváčková o možném spojení s Chan Yung-jan. „Není to vůbec potvrzené, ale řešíme spolu program, jaké by byly cíle a nejzásadně­jší změnu, která by musela přijít. Že jedna z nás bude muset hrát na bekhendu. To všechno je pořád s otazníkem,“řekla.

Definitivn­ě chce oznámit jméno nové deblové partnerky během pár týdnů.

Ještě jednou vyhrát grandslam

Spojení s Chan Yung-jan může evokovat útok na další grandslamo­vé tituly. „Všechno vyhrávat by byl krásný příběh, ale měly bychom ambice vyhrát grandslam. To jemůj cíl ještě minimálně jednou to stihnout do konce kariéry. Uvidíme, jestli to klapne, jaké turnaje budeme hrát a kde přijde první vrchol sezony,“řekla Češka.

Hlaváčková má za sebou první sezonu, v níž se soustředil­a jen na čtyřhru. Měla obavy z poklesu výkonu, protože debla hraje odzadu, singlově. „A asi největší odměna ze sezony, kterou si nesu, že jsem se nezhoršila, a spíš zlepšila v deblové hře. Level jsem si určitě udržela, dokážu držet krok i přehrávat zezadu singlistky, to byla vždycky moje síla a já se bála, že se to vytratí. Jsem ráda, že se to nestalo.“

Cestou ze Singapuru se příliš nevyspala a na odpočinek ještě moc čas nemá. Zítra bude s krasobrusl­ařem Tomášem Vernerem moderovat zahájení valného shromážděn­í Asociace národních olympijský­ch výborů (ANOC) v Praze. „Byla to úžasná nabídka a jsem za to hrozně ráda,“řekla Hlaváčková.

Pak „zmizí“na měsíc na Floridu a užije si aktivní volno vedle manžela, kterého od svatby moc neviděla, ale také rodinu. „Užiju si teplo, přijede kondiční trenérka, začnu přípravu, bude na ni pořádně prostor.“čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia