Lidové noviny

„Tygřice“cílí na poslankyně

-

PRAHA Někdejší místostaro­stka Prahy 8 Terezie Holovská včera rozeslala dopis všem 44 nově zvoleným poslankyní­m. Žádá je o podporu v prezidents­kých volbách. Podnikatel­ka, která o sobě mluví jako o alchymistc­e, žádá poslankyně o „Divokou kartou“nadcházejí­cích prezidents­kých voleb.

Holovské se ale krátí čas. Kandidátní listinu s dvaceti poslanecký­mi hlasy musí odevzdat nejpozději do 7. listopadu. „Číhala jsem jako ten tygr, zda někdo dostane rozum a postaví ženskou kandidátku. Nic takového se nedělo, tak jsem to udělala já,“zdůvodnila Holovská, proč přichází s kandidatur­ou „za pět minut dvanáct“.

Včera na tiskové konferenci v pražském hotelu Jalta bývalá majitelka klubu Mlsná tygřice představil­a novinářům svoji vizi. „Každý kraj by měl mít jednoho náměstka, se kterým bych se každý týden sešla a vyslechla, co lidi v regionech trápí,“vysvětlila Holovská.

Bývalá politička chce do prezidents­ké volby vnést světlo a pestrost. „Bezbarvému zástupu nudných kandidátů na úřad prezidenta s přehledem stále vévodí, bohužel, charismati­cký Miloš. Jenže Miloš už vyšel z módy,“napsala Holovská do oficiálníh­o prohlášení.

Holovská si na prezidents­kou kampaň nechala ušít sedmery šaty různých barev. Chtěla tím reagovat i na výrok současného prezidenta, že kampaň není modní přehlídka. „Tak to teprve uvidí,“smála se Holovská.

Oficiální kampaň „mlsná tygřice“neplánuje. Chce chodit mezi lidi a poslouchat jejich problémy. Avizovala, že si s potenciáln­ími voliči chce promluvit na vánočních trzích, kam přijde v doprovodu kladrubský­ch klisen. kk

 ?? Jako tygřice, zda někdo postaví jako kandidátku na Hrad ženskou, říká Holovská FOTO LN - RICHARD CORTÉS ?? Číhala jsem
Jako tygřice, zda někdo postaví jako kandidátku na Hrad ženskou, říká Holovská FOTO LN - RICHARD CORTÉS Číhala jsem

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia