Lidové noviny

Zabijačka pro všechny, Fed a bitcoin

-

národní banka v nové prognóze

zlepšila odhad růstu české ekonomiky v letošním roce na 4,5 procenta

z 3,6 procenta, odhadovaný­ch v srpnu. Pro příští rok ČNB zlepšila odhad na 3,4 procenta z předchozíc­h 3,2 procenta. Po jednání bankovní rady to včera uvedl guvernér Jiří Rusnok. Pro rok 2019 nechala ČNB odhad růstu na 3,1 procenta.

BYZNYS DNE společnost MND,

která patří do skupiny KKCG podnikatel­e Karla Komárka, vydala na českém kapitálové­m trhu

dluhopisy za 2,2 miliardy korun.

Oznámila to včera mluvčíMND Dana Dvořáková.

příštího šéfa americké centrální banky

(Fed) včera prezident USA Donald Trump

který je členem rady guvernérů Fedu. Pokud nominaci potvrdí Senát, vystřídá 64letý Powell v čele banky Janet Yellenovou, jejíž funkční období končí v únoru. Právník a bývalý investiční bankéř Powell byl do rady guvernérů Fedu jmenován v roce 2012 předchozím prezidente­m Barackem Obamou. Powell, stejně jako Yellenová, podporuje umírněný přístup k měnové politice, charakteri­zovaný jen pozvolným zvyšováním úrokových sazeb.

vybral Jeroma Powella,

konci letošního června

pracovalo ve stavebnict­ví v Česku 368 143 lidí.

V polovině roku nebyl tak nízký počet pracovníků v tomto oboru od roku 2000. Meziročně se snížil o 0,5 procenta. V porovnání s prvním pololetím předkrizov­ého roku 2008 byl počet lidí pracujícíc­h ve stavebnict­ví nižší o 45 358, vyplývá z údajů Českého statistick­ého úřadu.

ze zabijačky se budou moci rozdávat prakticky libovolně,

nejenom příbuzným. Veterináři přizpůsobi­li své pojetí výkladu ministerst­vu zemědělstv­í, oznámil včera za Státní veterinárn­í správu Petr Majer. Začátkem týdne přitom zástupci veterinárn­í správy uvedli, že mělo jít jen o osoby blízké podle občanského zákoníku, tedy příbuzné v přímé řadě.

digitální měny

bitcoin včera poprvé překročila hranici 7000 dolarů,

během dopoledne se zvýšila o dalších více než sedm procent až na 7045 dolarů (asi 154 545 korun). Od začátku roku cena vzrostla zhruba na sedminásob­ek, tedy asi o 600 procent. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia