Lidové noviny

Ekonomika šlape, obytných aut přibývá

-

poukázala však na rizika spojená s nedostatke­m pracovních sil a prudkým růstem cen bydlení. Předpovědě­la, že hrubý domácí produkt se letos zvýší o 4,3 procenta, v jarní prognóze růst odhadovala pouze na 2,6 procenta. V příštím roce komise očekává zpomalení na rovná tři procenta.

ky,

že se české ekonomice daří, svědčí i jedna dílčí zpráva Počet jejich nových registrací byl loni nejvyšší za posledních deset let, když dosáhl 1125 kusů, o 41 procent meziročně více. Počet karavanů naopak klesl o třetinu na 623, letos už ale opět roste. Trendy kopírují evropský i celosvětov­ý trh.

která žádala vyšší náhradu nákladů řízení v jednom ze svých sporů s finančním ředitelstv­ím. Poté, co Krajský soud v Ostravě zrušil některé zajišťovac­í příkazy, přiznal firmě náhradu 15 342 korun. Podle FAU suma vůbec neodpovídá objemu peněz, o které ve sporu šlo.

Sidney Toledano (66) po 20 letech ve funkci odstoupí a převezme širší úlohu v mateřské luxusní skupině LVMH. Novým ředitelem se stane Pietro Beccari (50), současný šéf luxusní firmy Fendi.

Dior

komise včera

zlepšila výhled české ekonomi- z trhu s obytnými vozy. BYZNYNS DNE

soud

odmítl stížnost společnost­i FAU,

ředitel luxusního

módního domu Christian T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí roku tržby

meziročně o 3,2 procenta na 19,99 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA naopak o 2,8 procenta klesl na 8,1 miliardy. Počet uživatelů mobilních služeb T-Mobilu se meziročně zvýšil o 174 tisíc na 6,176 milionu, přičemž více než 3,8 milionu z nich tvořili zákazníci tarifní.

Money Bank klesl za tři čtvrtletí meziročně konsolidov­aný čistý zisk

o 2,1 procenta na 3,1 miliardy korun. Cíl pro celý rok banka, jejíž akcie se obchodují na prémiovém trhu pražské burzy, zvýšila ze 3,65 na 3,9 miliardy. Z výsledku navrhne dividendu „významně“nad 70 procenty čistého zisku. Provozní výnosy se do konce září snížily o 6,9 procenta na 7,7 miliardy korun. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia