Lidové noviny

Marketér Horák míří od Pirátů k Topolánkov­i

- ŠÁRKA KABÁTOVÁ

PRAHA Spisovatel, cestovatel, marketingo­vý odborník a hudební producent Jakub Horák, který ještě donedávna úspěšně pracoval pro Piráty, přechází do týmu kandidáta na prezidenta Mirka Topolánka. Tuto možnost před ním odmítl Martin Jaroš, expert v oblasti mobilních služeb, který pracuje pro velkého katarského operátora Ooredoo.

„Líbí se mi jeho energie – země potřebuje změnu a on má k té změně sílu. Spousta lidí z mého okolí propadala chmurám: Zeman vyhraje volby, Babiš bude roky vládnout bez důvěry. Už jsme se s tím skoro smířili. Najednou ohlásil kandidatur­u Topolánek. To mění všechno,“řekl Horák Lidovkám.cz.

Na Horákově facebookov­ém profilu se objevily i negativní reakce, že chce pro bývalého premiéra a předsedu ODS pracovat. Kritici Topolánka totiž jeho vrcholnou éru spojují s rozkvětem „kmotrovstv­í“. Horák však na otázku, zda mu jeho volbu někdo zazlívá, odpověděl: „Nezazlívá, lidé vědí, že se chovám autonomně. Pochybnost­i třeba ohledně amnestie pro Dalíka ale vyjadřuje hodně lidí. Hodně lidí nabízí pomoc. Já ale nejsem hlavou kampaně ani její tiskový mluvčí. Jsem jen textař – pomůžu se slogany.“Na Facebooku uvádí: „Díky všem za podporu, komu se to nelíbí, tak odpovídám, že jsem se rozhodl po zralé úvaze, protože mám pocit, že Topolánek je jediný, kdo má sílu rozstřelit mocenský pakt Zeman–Babiš.

LN Co vás vedlo k tomu, přestat spolupraco­vat s Piráty? Byla to časově ohraničená činnost?

Měl jsem smlouvu na volební kampaň. Plánujeme spolupraco­vat dál – prezidents­ká kampaň je časově omezená. Piráti jsou skvělí. Svět není černobílý.

LN Jaká má být vaše pozice?

Nyní analyzuji motivátory a bariéry značky Topolánek a rád přiložím ruku k dílu. O Topolánkov­ě kandidatuř­e také Posledni slovo na straně 12

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia