Lidové noviny

Rozpočet, chudí makléři a nechtěné billboardy

-

by mohl při započtení peněz z Evropské unie skončit v přebytku do deseti miliard korun, bez financí z fondů EU pak s deficitem okolo deseti miliard korun. Ve včerejším pořadu České televize Otázky Václava Moravce tento odhad uvedl ministr financí Ivan Pilný (ANO). Letošní rozpočet včetně peněz z Unie je schválen se schodkem 60 miliard korun.

BYZNYS DNE makléři v Česku si na provizích ročně vydělají celkem 7,5 miliardy korun.

Po odečtení nákladů se konečná odměna pohybuje na úrovni 40 až 50 procent. Vyplývá to ze studie realitní kanceláře Next Reality. Na domácím trhu podle Českého statistick­ého úřadu působí relativně vysoký počet makléřů, téměř 14,5 tisíce. Podle studie je tak průměrný výdělek makléře poměrně nízký a tomu někdy odpovídá i nízká kvalita služeb.

cena notebooků na českém trhu se letos meziročně zvýšila o sedm procent.

V příštím roce by měla o jedno až dvě procenta klesnout. Vyplývá to z údajů analytické společnost­i Gartner.

na dodání 1500 tun sušeného mléka a 150 tun zmraženého masa Stát zadávací podmínky vyhodnotí a vypíše zakázky znovu,

hlásil. státní rozpočet

kanceláře a

tendrů se nikdo nepři-

oznámil předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr. Tendr na dodání a ochraňován­í mléka na čtyři roky měl mít cenu zhruba sto milionů korun, u masa šlo o 21 milionů. V současnost­i má stát zásoby základních potravin na jeden a půl dne, dlouhodobě se je snaží navýšit na tři dny.

přehodnoti­lo postup při odstraňová­ní billboardů podél silnic a dálnic. Přestože úřad původně tvrdil, že

pozůstatky odklizenýc­h poutačů

majitelům vydávat nebude, nyní je

Podle mluvčího Jana Rýdla se ŘSD navíc snaží jednotlivé poutače odmontovat šetrně, tak aby na nich nevznikly zbytečné škody; zatím si ale majitelé žádný nevyzvedli. Silničáři odstraňují reklamní poutače z ochranného pásma silnic a dálnic na základě novely zákona o silničním provozu.

je. silnic a dálnic po odmontován­í skladu-

výrobce hraček

Hasbro učinil nabídku na převzetí konkurenčn­í firmy Mattel.

Informoval o tom o víkendu list The Wall Street Journal s odvoláním na informovan­é zdroje. Případná dohoda by vytvořila hračkářský gigant a spojila značky My Litle Pony, Transforme­rs a Nerf patřící Hasbru se značkami Barbie a Hot Wheels od Mattelu. Sloučená skupina by pak měla větší sílu při vyjednáván­í s filmovými a televizním­i studii o ceně za poskytnutí licencí. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia