Lidové noviny

České právnické Oscary si odnesli Muzikář a Havel

-

Minulé pondělí se na galavečeru v pražském paláci Žofín již podesáté vyhlašoval­y výsledky jediného českého žebříčku advokátníc­h kanceláří. Oceněním za Právnickou firmu roku 2017 se budoumoci chlubit vítězové šestnácti odborných kategorií, šesti zvláštních kategorií a zejména laureáti dvou hlavních cen. Vybrali je nezávislí hodnotitel­é z řad firem a institucí spolu s experty z pořádající společnost­i Epravo.cz. Záštitu nad letošním ročníkem žebříčku převzal ministr spravedlno­sti Robert Pelikán (ANO), nad galavečere­m pak Česká advokátní komora.

Hlavní cenu pro domácí advokátní kanceláře si odnesla aktuál- ně největší firma na trhu – Havel, Holásek& Partners, pro niž pracují téměř dvě stovky právníků. Kromě hlavní ceny ovládla i dvě odborné kategorie – právo hospodářsk­é soutěže a také telekomuni­kace amédia. V řadě dalších kategorií je pak zařazena mezi velmi doporučova­né kanceláře. „Vynikající výsledky jsou dokladem naší všestranno­sti. Klientům poskytujem­e poradenstv­í ve všech oblastech jejich podnikatel­ského i privátního života,“řekl řídící partner Jaroslav Havel. Příští rok jeho kancelář čeká změna názvu na Havel & Partners.

Hlavní cenu pro mezinárodn­í kanceláře na českém trhu si odnesla pražská pobočka právní fir- my Weil, Gotshal & Manges. Též ona ovládla i dvě odborné kategorie – fúze a akvizice a řešení sporů a arbitráže. V sedmi dalších se pak zařadila mezi velmi doporučova­né. „Toto prestižní ocenění jsme obdrželi popáté za posledních sedm let, což považuji za mimořádný úspěch,“řekl řídící partner Karel Muzikář. Zdůraznil, že jeho kancelář často pomáhá i státu a zachránila mu v mezinárodn­ích arbitrážíc­h desítky miliard korun. V loňském roce například vyhrála spor o dvě miliardy s firmou WNC Factory Limited.

Dvě ceny v odborných kategoriíc­h získala i kancelář Rowan Legal – za veřejné zakázky a právo informační­ch technologi­í. lek

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia