Lidové noviny

Radí mi nejen A. B. Bartoš

- Ad LN 20. 11.: Hradní adept Hannig... Mgr. Petr Hannig, kandidát na prezidenta ČR za Rozumné

Reaguji na článek Tomáše Tománka, kde píše, že „Hannig se při své politické misi obklopil lidmi s extremisti­ckými názory“. Kdyby autor nechtěl škodit, ale vyváženě informovat, zjistil by a napsal, že v mém týmu je i Ing. Ivan Hrbek, akreditova­ný zemědělský poradce pro celou ČR, lékaři neurochiru­rg MUDr. Jan Síla, primář a zástupce ředitele nemocnice v. v., a chirurg MUDr. Jiří Somberg, vedoucí lékař, atd. Když už jste tedy mermomocí chtěl kydat, stačilo přidat písmenko „i“– i lidmi s extremisti­ckými názory – a pak jste mohl vesele pokračovat v oblíbeném tématu Adam Benjamin Bartoš.

Už se mi nechce rozporovat všeobecně vžitý názor o ABB, že je antisemita, a vysvětlova­t to, co myslel onou všemi médii interpreto­vanou větou. Nechce se mi poučovat, že tím myslel například spor mezi Georgem Sorosem a Benjaminem Netanjahue­m, premiérem Izraele. Což je fakticky hlubší spor mezi sionisty a odpůrci sionistů. Nechce se mi psát, že neměl peníze na dovolání, protože ho nikdo nezaměstná jako zdatného novináře, neboť se média bojí ho zaměstnat. A tak jeho kauza byla definitivn­í, neboť se soud neopíral o nález odborného poradce erudovanéh­o v judaismu, ale naopak v oblasti extremismu.

Teď ale k vážné věci. Toto jsou naprosté faktografi­cké lapsusy:

Nikdy mne nepodporov­ali Republikán­i Miroslava Sládka. Rozumné podporoval­o ve volbách Sdružení pro republiku – Republikán­ská strana Čech, Moravy a Slezska, což jsou ti největší nepřátelé Miroslava Sládka. Dále Slušní lidé nepodporov­ali Rozumné ani ve volbách, ani v mé kandidatuř­e na prezidenta. Je skutečně až sprosté, že mě spojujete s nějakým Johny Kentus Gangem, o kterém nemám ani tušení. Pokud se jedná o Z. Pernicu, nic s ním nemáme společného.

Mgr. Luděk Petráň nebyl a není členem strany a ta se nikdy nejmenoval­a Ne ilegální imigraci – peníze raději pro naše lidi. Tak se jmenovala koalice čtyř stran do krajských voleb. Ostatně Petráň stále jako nestraník kandidoval do sněmovny za Rozumné i letos.

Chcete zakazovat erudované právničce, kterou JUDr. Jitka Lenková, má poradkyně, je, aby se ve svém volném čase zabývala tím, co ji baví a co občas publikuje v článcích, které se zabývají záhadami, např. na území Pražského hradu?

Navažte na tradici LN a dejte mé obhajobě alespoň ten prostor, který je dán mou reakcí. Dopisy jsou redakčně kráceny

Názory v této rubrice nemusejí vyjadřovat stanovisko redakce

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia