Lidové noviny

Mám rakovinu, řekl kouč a Sevilla z 0:3 srovnala na 3:3

- TOMÁŠ KUBÁNEK

SEVILLA/PRAHA Ten zápas zvedal ze sedaček. Ofenzivní podívaná, šest gólů a úspěšná honba za smazáním třígólovéh­o manka.

Sevilla v úterním souboji Ligy mistrů dvou nejúspěšně­jších celků skupiny E doma remizovala s Liverpoole­m 3:3, přestože o poločase prohrávala už 0:3. Vyrovnávac­í branku vstřelili Guido Pizarro v 93. minutě!

Úchvatný zvrat však není nic proti tomu, za jakých okolností k němu došlo. Trenér Sevilly Eduarda Berizzo totiž během po- ločasového proslovu svým svěřencům sdělil, že má rakovinu. Krátce po utkání klub zprávu o zdravotním stavu svého kouče potvrdil.

„Měli jsme úplně jiný přístup k fanouškům a trenérovi. On nás přiměl hrát takhle,“řekl záložník Ever Banega. „Kouč je náš největší fanoušek. Vede nás správnou cestou a my jsme s ním za každé situace.“

Sevilla doma po chybně pokrytých rohových kopech a rychlém protiútoku prohrávala ve 30. minutě 0:3. Přitom nebyla výrazně horší, Liverpool však těžil z efek- tivity. Jednu ze šancí španělskéh­o celku navíc zastavila tyčka.

Po přestávce se domácí plně vrhli do ofenzivy. Wissam Ben Yedder ze standardní situace a penalty snížil na 2:3, remíza byla najednou blízko. A ve třetí minutě nastavení se Sevilla dočkala – Pizzaro dorážkou rohového kopu k nadšení zaplněného stadionu vyrovnal.

„Věřím, že kdyby se hrálo ještě o pět minut déle, dali bychom i čtvrtý gól a vyhráli, jaká byla na stadionu euforie,“neskrýval po utkání radost kapitán Sergio Escudero.

„Jsem nadšený ze svých hráčů a z toho, jakou ukázali hrdost a jak dokázali strhnout fanoušky. S takovým přístupem budeme jen vyhrávat,“prohlásil osmačtyřic­etiletý argentinsk­ý kouč po zápase na tiskové konferenci.

Zpráva o nádorovém onemocnění prostaty však podle něj hlavním důvodem ke zlepšenému výkonu nebyla. „Dělali jsme individuál­ní chyby a bylo to špatné. Museli jsme na to zareagovat. Byla to otázka osobní hrdosti, abychom s tím něco udělali. A v druhé půli Liverpool sotva přešel půlku hřiště,“těšilo Berizza, kterého v příštích týdnech čeká operace a následná léčba.

 ?? Hráči Sevilly slaví vyrovnání se svým koučem Berizzem. FOTO ČTK/ AP ?? Srovnáno!
Hráči Sevilly slaví vyrovnání se svým koučem Berizzem. FOTO ČTK/ AP Srovnáno!

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia