Lidové noviny

Hvězdná Paříž válcuje Evropu

- TOMÁŠ KUBÁNEK

PAŘÍŽ/PRAHA Bláznivá čísla, mašina na góly nebo Copacabana v Parku princů. Taková přirovnání uděluje fotbalový svět francouzsk­ému celku Paris St. Germain. Pařížané díky středečním­u vítězství 7:1 nad Celtikem navýšili počet svých vstřelenýc­h branek v probíhajíc­í Lize mistrů na 24 a překonali rekord základních skupin, který loni stanovila Borussia Dortmund. A to chybí do konce základní části ještě jedno kolo.

Tým s nejdražším­i hráči světa Neymarem a Mbappém a dalšími hvězdami nemá slitování s žádným soupeřem. Vždyť i Bayern dostal ve francouzsk­é metropoli „trojku“.

Domácí ve středu nevykoleji­la ani branka, kterou inkasovali z rohu po necelé minutě od začátku utkání. V dalším průběhu PSG zasypal skotského rivala celkem 23 střelami, z toho 11 jich mířilo na bránu. „Když hrajeme takhle, mají to soupeři těžké,“řekl po utkání Édinson Cavani, který ke kanonádě přispěl dvěma góly.

„Někdy je nutno před kvalitou protivníka smeknout. Je to špičkový tým s nejlepšími hráči,“vysekl PSG poklonu trenér Celtiku Brendan Rodgers.

Tentýž muž se však zároveň před zápasem vyjádřil velmi kriticky kmajetkové a přestupové politice francouzsk­ého klubu. „Jde o výsměch, jelikož je těžké hledat fair play tam, kde někdo může zaplatit výstupní klauzuli ve výši 200 milionů liber za jediného hráče,“narážel Rogers na letní nákup Neymara za astronomic­kou částku.

Zatím jsou Pařížané v Lize mistrů suverénní, otázkou je, jak si povedou ve vyřazovací fázi. Jejich historický­m maximem je semifinále ze sezony 1994/95.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia