Lidové noviny

V Číně italské boty vyrábět nebudeme

-

s pánskou formální módou se v Česku od listopadu rozrostl o italského výrobce obuvi. Značku Koil s téměř 90letou historií přijel do pražské prodejny Beltissimo uvést její majitel Pro LN přiblížil, co znamená vyrábět pod štítkem Made in Italy.

Marco Leombruni.

LN Jaký je příběh obuvi Koil?

Boty šijeme od roku 1928, kdy dědeček značku založil ve městě Montegrana­ro. V továrně pracoval i otec, nyní já a přichází čtvrtá generace – syn a dcera. Dnes vyrobíme asi sto tisíc párů ročně. Dříve jsme dělali jen stylově elegantní obuv, nyní máme vedle linie Koil i další tendenční a spíše neformální značku Lamargo, pod níž šijeme i dámskou obuv. V Česku ji uvedeme příští sezonu.

LN Muži, kteří chtějí nosit kvalitní ručně šitou obuv, své značky již mají. Jak chcete na českém trhu konkurovat?

Především kvalitou. Boty šijeme v Itálii, není to žádná Čína. Tam ani výrobu nikdy nepřesunem­e. Jsme rodinná firma a právě v Evropě vidíme největší potenciál. Stěžejní trh je pro nás Německo, ale mimo rodnou Itálii prodáváme i v Rakousku, Švýcarsku, Francii nebo Belgii.

LN Existuje na Apeninském poloostrov­ě stále ševcovské řemeslo a jak Italové k nákupu obuvi přistupují ?

Trendem je sportovněj­ší typ bot, elegantní modely se prodávají o něcoméně. Sehnat kvalifikov­aný personál není lehké. Ševcovské řemeslo je ale zajímavé, a tak když najdeme zaměstnanc­e, kterého práce baví, zůstane u nás i desítky let. kkr

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia