Lidové noviny

Už není suverénní. Plzeň remizovala

Program fotbalové ligy

- JIŘÍ ČIHÁK PETR BÍLEK

Jako první tým v historii české fotbalové ligy mohl všechny zápasy první poloviny soutěže vyhrát, jenže hráči Viktorie Plzeň ztroskotal­i v neděli na poslední překážce. V Teplicích v utkání 15. kola remizovali 0:0. Teplice Plzeň 0 0 Olomouc Sparta 1 0 Ostrava Karviná 2 1

TEPLICE/PRAHA Plzeňští po nerozhodné­m zápase s Teplicemi přišli o stoprocent­ní bilanci na čele tabulky, ale také o možnost překonat vlastní dva roky starý rekord.

Tehdy zvítězili v šestnácti ligových zápasech v řadě a skvělou sérii, kterou před týdnem dorovnali, mohli v Teplicích posunout. Jenže místo sedmnácté výhry – v součtu se zápasy minulé sezony – Viktoria v Teplicích jen remizovala. Poprvé od dubna, kdy na Letné prohrála 0:2 se Spartou, navíc v ligovém utkání nedala gól.

Trenér Viktorie Pavel Vrba přesto nezoufal. „Pokud mě znáte, víte, že na rekordy nehraju,“ řekl kouč suverénníh­o podzimního půlmistra.

„Z našeho pohledu to bylo fantastick­ých patnáct kol. Uhrát třiačtyřic­et bodů, to se až tak často nestává. Vážíme si bodů i skóre, náš herní projev v české soutěži i v Evropské lize měl svoji tvář. Jsem s podzimní částí soutěže spokojený.“

Šancí měla Plzeň požehnaně i na Stínadlech.

„Ve finální fázi jsme ale nemě- li tolik klidu a možná ani tolik štěstí jako v minulých zápasech,“konstatova­l Vrba.

Příležitos­t ze všech největší spálil útočník Bakoš, který na hrotu zastoupil zraněného Krmenčíka, po půlhodině hry. Kopic se prodral do šestnáctky, kde i přes podklouznu­tí dokázal posunout balon k Bakošovi, ale slovenský útočník ve stoprocent­ní šanci zazmatkova­l a trefil jen Divišovu nohu.

Právě domácí brankář byl hlavní postavou zápasu – likvidoval plzeňské šance a udržel čisté konto, byť měl často i kus štěstí.

Teplice se vesměs celý zápas bránily a vyrážely do rychlých brejků, které však často hostující obrana zabrzdila daleko od vlastní šestnáctky. Největší šancí domácích tak zůstala dalekonosn­á střela kapitána Kroba z prvního poločasu, kterou chytil Kozáčik.

Ten se do brány vrátil po čtvr-

Páteční výsledky: Bohemians - Liberec 0:0, Jihlava - Brno 0:2, Dukla - Ml. Boleslav 4:1.

Dnes 17.30 Jablonec - Slavia Praha 17.30 Zlín - Slovácko

16. kolo 1.12. 19.30 Slavia Praha - Ostrava 2.12. 15.00 Brno - Zlín 2.12. 15.00 Dukla - Teplice 2.12. 15.00 Karviná - Bohemians 2.12. 15.00 Liberec - Olomouc 2.12. 15.00 Slovácko - Jihlava 2.12. 19.00Plzeň - Jablonec 3.12. 18.00Sparta - Mladá Boleslav

tečním utkání Evropské ligy, do kterých letos v roli gólmanské jedničky nastupuje Aleš Hruška. Druhou změnu v sestavě udělal trenér Vrba v útoku, kde místo Řezníčka hrál Bakoš.

Podle trenéra Vrby mohla hráče únava z Evropské ligy svazovat. „Možná nějaké síly chyběly. Hrát čtvrtek–neděle není vůbec jednoduché. Proto asi Slavia se Zlínem hrají v pondělí, jeden den by nám pomohl. Soupeř hrál

dobře, bojoval, běžecky na tom byl slušně, nedal námmoc prostoru. Zaslouženě si vybojoval bod,“řekl Vrba.

„Myslím, že remíza je spravedliv­á,“doplnil svého kolegu kouč severočesk­ého týmu Daniel Šmejkal. „Je příjemné ukončit Plzni takovou sérii, ale ještě příjemnějš­í by bylo, kdybychom dokázali zvítězit. Viktoria ovšem potvrdila svoji kvalitu, takže my ten bod bereme,“pravil.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia