Lidové noviny

Facebook dětem a YouTube pod dohledem

-

Alphabet, která vlastní vyhledávač Google a jeho prostředni­ctvím i

portál pro sdílení videí YouTube, zaměstná více pracovníků.

Budou prohlížet a odstraňova­t videa s násilnický­m a extremisti­ckým obsahem. V rámci Googlu jich má příští rok být až deset tisíc, uvedla na svém blogu šéfka YouTube Susan Wojcickiov­á. Kritici její firmu vinili, že šíří dezinforma­ce, nenávistné komentáře a videa s obsahem škodlivým pro děti.

BYZNYS DNE

technologi­cká

společnost Facebook představil­a dětskou aplikaci

na zasílání zpráv a videí. Je určena dětem mladším 13 let, které podle pravidel společnost­i ještě nemohou mít vlastní účet. Přátele dětí budou schvalovat rodiče a služba bude bez reklamy, uvedla firma. Aplikace Messenger Kids je určena pro přístroje typu iPhone, iPad a iPod Touch ve Spojených státech. Verze pro Android a tablety od Amazonu přijdou později, uvedla agentura AP. Jde o zjednoduše­nou a uzamčenou verzi aplikace, kterou dnes Facebook nabízí dětem starším 13 let.

bankovní společnost

Standard Chartered plánuje další rozšíření svých aktivit ve východní Evropě

a zvažuje, že otevře nové kancelářsk­é centrum zaměstnáva­jící zhruba 500 lidí. Mezi možné lokace patří Praha, Budapešť, Varšava a Krakov. Podle agentury Reuters to řekl mluvčí banky, která má nyní pobočky a kanceláře v 68 zemích. Zpráva o plánech na nové kancelářsk­é centrum ve východní Evropě přichází v době, kdy se Británie připravuje na odchod z EU. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia