Lidové noviny

Hokejisté ladí formu k olympiádě bez části opor

Channel One Cup

- PRAHA TOMÁŠ KUBÁNEK

Program českých zápasů: dnes od 18.30 s Finskem v pražské O areně, poté v Moskvě v pátek od 17.30 s Kanadou a v neděli od 11.00 se Švédskem.

Pravděpodo­bná sestava: Furch - Šulák, Z. Michálek, M. Doudera, O. Němec, Kolář, Mozík, Jordán, Kundrátek - M. Erat, P. Holík, Martin Růžička - Radil, Koukal, Vondrka - Řepík, Mertl, D. Kubalík - Nestrašil, Lev, T. Zohorna. Jsou také v týmu: Bartošák, Francouz - Polášek, Vitásek - Horák, Jan Kovář, Sekáč. jít do konfliktu,“dodal kouč k situaci.

Naopak k dispozici má zkušené navrátilce, kteří se v reprezenta­ci objevují po delší době – sparťanské­ho beka Michálka a brněnské duo Němec–Erat. „Ti kluci mají výkonnost v lize, patří k nejlepším hráčům. S některými jsem byl domluvený, že jim turnaj dám, aby nahodili mezinárodn­í tempo. Je to přece jen jiná rychlost a level. Aby nahodili motory a my měli i širší pole výběru pro finální nominaci,“vysvětlil jejich nominaci Jandač.

Čtyřiatřic­etiletý Zbyněk Michálek prakticky celou dosavadní kariéru strávil v NHL a v české extralize se letos na podzim objevil vůbec poprvé. „Těším se moc. Už jsem s tím ani moc nepočítal a myslel jsem si, že na Světovém poháru minulý rok to byl můj poslední zápas. Ale okolnosti jsou takové, že jsem tu znova, za což jsem hrozně rád,“těší zkušeného zadáka.

Na listopadov­ém Karjala Cupu Češi porazili jen Švýcarsko, s Rusy a Švédy padli. Za vylepšením bilance je dnes požene vyprodaná pražská O arena. Víc než na výsledku však tentokrát záleží na vyladění formy směrem k OH.

Čeští hokejisté dnešním duelem s Finskem vstoupí do Channel One Cupu, poslední turnajové prověrky před únorovou olympiádou.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia