Lidové noviny

Colours of Ostrava posílí britské trio

- OSTRAVA

Novým ohlášeným velkým jménem programu festivalu Colours of Ostrava jsou London Grammar, jedna z nejúspěšně­jších současných britských skupin. Na festivalu, který se uskuteční od 18. do 21. července 2018 na tradičním místě v industriál­ní oblasti Dolních Vítkovic, si kapela odbude svoji českou premiéru.

Trio okouzlilo posluchače zasněnou hudbou s andělským hlasem zpěvačky Hannah Reidové. V Ostravě představí druhé album Truth Is a Beautiful Thing, vydané letos v létě. „Toho prvního – If You Wait – z roku 2013 se prodalo přes dva miliony kusů, formace byla mimo jiné nominována na Brit Awards,“zdůrazňuje ředitelka festivalu Zlata Holušová. „První album bylo mnohem více o vztazích. To druhé je také, ale jiným způsobem. Je spíše o vztahu, který máte sami se sebou, než o vztahu k někomu jinému,“definuje rozdíl mezi oběma alby Hannah Reidová.

Výjimečný hudební zážitek čeká návštěvník­y při vystoupení podmanivéh­o islandskéh­o hudeb- níka a skladatele Jóhanna Jóhannsson­a, který se na Colours of Ostrava představí se smyčcovým kvartetem. „Jeho hudba k filmům Zmizení, Teorie všeho, Příchozí nebo Sicario: nájemný vrah ho zařadila mezi nejpozoruh­odnější skladatele současnost­i,“doplňuje Zlata Holušová. Jóhannsson je držitelem Zlatého glóbu a byl nominován na Oscara, Grammy i ceny BAFTA.

Žánr elektronic­ké hudby v programu festivalu nově posílí také Jon Hopkins, významný britský producent, který se proslavil spoluprací s Brianem Enem a Coldplay na jejich desce Viva la Vida or Death and All His Friends.

Mezi dříve potvrzeným­i jmény programu Colours of Ostrava jsou George Ezra, Ziggy Marley, Aurora, Cigarettes After Sex a Slaves. Festival se na podzim 2017 dostal do desítky nejlepších velkých festivalů v prestižní anketě European Festival Awards. Čtyřdenní vstupenky na rok 2018 jsou k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu www.colours.cz a v síti Ticketpro. ob

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia