Lidové noviny

2018: dvojka i osmička přinesou změny

-

PRAHA Od jedničky k dvojce. Číslem roku 2017 byla jednička, která symbolizov­ala první krok k zásadní změně v životech lidí. Druhý přichází nyní – s rokem, jehož číslem je dvojka.

„Jednička je tvrdým, sobeckým číslem a znamená ,já chci existovat, dosáhnout cíle‘. Připomíná spermii. A ke konci roku si spousta lidí uvědomuje, že buď existovat budou, nebo nebudou,“vysvětluje numeroložk­a Lenka Lippertová Suchardová číslo roku 2017.

To se vždy počítá ze součtu všech číslic. Cifry se mezi sebou sčítají do té doby, než vyjde pouze jediná.

V roce 2017 si podle numeroložk­y díky jedničce lidé měli šanci vybudovat pomyslnou kostru, základ pro nové příležitos­ti. Během roku 2018 tuto kostru mohou naplnit tím, čím skutečně chtějí být v životě obklopeni. „Proč bych si tam dávala jed, když tam mohu mít příjemnou vůni, barvu, osoby? Lidé budou intenzivně cítit, co je pro ně příjemné a co jim ubližuje,“popisuje.

Dvojka se podle Lippertové Suchardové snaží o klidnou domluvu: „Pomáhá a podporuje ostatní, touží po společném sdílení práce, odpočinku, prožitků i citů. Vše má být ale v rovnováze.“Sám podle ní člověk ničeho nedosáhne. „Je ale nutné citlivě pozorovat, jestli ony dva body, tedy my sami a protějšek, se nacházejí na stejné úrovni,“varuje.

Osmička mezi dobrem a zlem

Rok 2018 v sobě obsahuje osmičku. Stejně jako řada významných dat v českých a českoslove­nských dějinách. A osmička je opravdu podle numeroložk­y velmi zrádným číslem, často spojovaným s politikou.

„Sama o sobě je osmička o spravedlno­sti. Přiklání se vždy na jednu stranu vah. Někdy je to v náš prospěch, jindy je to velmi bolestivé. Vždy se jedná o nějaké výrazné naklonění,“varuje. Osmička je také o zisku a moci.

Byla číslem i řady historický­ch osobností. Například Karla IV., krále Šalamouna, ale také Adolfa Hitlera.

Dvojka, číslo roku 2018, je si s osmičkou z numerologi­ckého úhlu pohledu blízká.

„Osmička je vytvořena ze dvou bublin a tamá každá v základu čtyřku, která je zase vytvořena ze dvou dvojek. Takže osmička má v sobě vlastně čtyři dvojky. Proto je až tak hýbací,“dodala numeroložk­a Lippertová Suchardová. mk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia