Lidové noviny

Proti Švédsku už Češi nepřekvapi­li

MS v hokeji do 20 let

-

BUFFALO/PRAHA Špatný vstup do utkání a nevyužitá přesilovka pět na tři stála české hokejisty na mistrovstv­í světa do 20 let úspěch ve druhém utkání. Po výhře nad Ruskem jim další překvapivý výsledek unikl, Švédsku podlehli 1:3.

Směr zápasu dala první třetina. V 6. minutě se po rychlé spolupráci z protiútoku trefil najíždějíc­í Davidsson, v závěru periody pak zvýšil při přesilovce Pettersson.

„Do zápasu jsme vstoupili bázlivě, bohužel jsme měli i dvě vyloučení, která zastavila naši konsolidov­anou hru a dodala Švédům odvahu. V přesilovce nás dvě minuty nepustili z pásma a tím se nastartova­li. Chvíli jsme Výsledky skupiny B: ČESKO - Švédsko 1:3, Bělorusko - Rusko 2:5.

Pořadí: 1. Švédsko 6 bodů, 2. Rusko 6, 3. ČESKO 3, 4. Švýcarsko 3, 5. Bělorusko 0.

měli strach, jestli zápas zvládneme,“uvedl trenér Filip Pešán.

Po přestávce se česká hra zlepšila, výsledky se dostavily v podobě Šaldovy tyčky a Zadinova snížení. Šanci na vyrovnání při 93 sekundách trvající dvojnásobn­é přesilovce však Pešánův celek promarnil. „Škoda že jsme ji neproměnil­i, mohl to být jiný zápas,“litoval Zadina.

Švédové vzápětí své vedení potvrdili třetím gólem Nylandera. „Udělali jsme stupidní fauly a dostali branku, která nás srazila na kolena. Potom už je těžké proti Švédům vyrovnat,“dodal Zadina.

Účinkování v základní skupině Češi završí dnes a zítra duely proti Bělorusku a Švýcarsku (oba od 18 hodin). Během víkendu se tak rozhodne, kterého soupeře vyzvou ve čtvrtfinál­e, kam postupují nejlepší čtyři celky každé skupiny. spo, čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia