Lidové noviny

Lucie chystá album a zve do zkušebny

-

PRAHA Jedním z nejočekáva­nějších alb letošního roku je novinka skupiny Lucie, která se vrátila do studia po dlouhých šestnácti letech a pracuje na albu, jež ponese název Evolucie. Okolnosti kolem jeho vzniku doprovázej­í přísná opatření. Výjimečnou možnost nahlédnout do zkušebny kapely a podívat se na zkoušku, kde nové písničky vznikají, dostali jako první po několika měsících tajných příprav fanoušci kapely.

Lucie je na svém Facebooku vyzvala, aby natočili a poslali video, kde hrají svoji nejoblíben­ější písničku skupiny. Toho nejlepšího nakonec vyberou osobně David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.CH. Vítěz kromě možnosti být s kapelou ve studiu vyhraje i hudebníky podepsanou kytaru značky PRS.

„Stačí na mobil natočit alespoň třicetisek­undové video, jak fanoušek hraje jakoukoliv písničku Lucie. Může ji zazpívat a capella, doprovodit se u toho na nástroj nebo si ji klidně střihnout s celou kapelou. Je to jen na jeho představiv­osti,“říká Ladislav Vajdička z management­u BrainZone, pod který legendární kapela přešla. Video je pak podle něj potřeba nahrát na jakékoliv úložiště a poslat Lucii link se jménem a krátkým popisem na adresu: kytara.lucie@gmail.com.

„My každou verzi nahrajeme na speciální YouTube kanál a ty nejlepší budeme sdílet i na našem Facebooku,“dodává. Podle Davida Kollera si muzikanti Lucie každé video poctivě pustí. Uzávěrka soutěže je 31. ledna.

Album Evolucie vyjde letos na podzim. Skupina je podpoří halovým turné, na kterém zahraje v Ostravě (13. 11.), Brně (18. 11.), dvakrát po sobě vystoupí v pražské O Areně (23. a 24. 11.) a zavítá i na Slovensko. ob

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia