Lidové noviny

Těhotná Špotáková si dává pauzu

-

PRAHA Světová rekordmank­a v hodu oštěpem

je těhotná a přerušuje kariéru. Druhý potomek se jí má narodit v létě.

Dvojnásobn­á olympijská vítězka a úřadující světová šampionka neplánuje s atletikou skončit, chce už na podzim začít znovu trénovat.

Špotáková hodlá při návratu postupovat podobně jako po narození syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. Hned v létě 2014 se Špotáková stala v Curychu mistryní Evropy.

Nyní by se šestatřice­tiletá oštěpařka po porodu ráda připravila na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu.

ková Barbora Špotá-

„Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit,“uvedla Špotáková v tiskové zprávě.

Jako matka získala ještě bronz na olympijský­ch hrách v Riu a loni se po deseti letech od prvního zlata v Ósace radovala v Londýně z druhého titulu mistryně světa. Bývalá svěřenkyně trenéra Jana Železného by však ráda přidala i další úspěchy...

„Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020,“doplnila devítináso­bná vítězka ankety Atlet roku a dvojnásobn­á nejlepší česká sportovkyn­ě roku, také držitelka Medaile za zásluhy, kterou ji v roce 2012 vyznamenal tehdejší prezident Václav Klaus. čtk

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia