Lidové noviny

Jiní Ondráčkové

-

Léta tvrdím, že komunismus je mentalita. Stvoření Ondráček, které neumí rozlišit mezi profesí lékaře, sloužícího lidem podle Hippokrato­vy přísahy, a mlácením žen na obranu výsad komunistic­ké buržoazie před svobodomys­lnými lidmi, nemuselo ani otvírat ústa ve sněmovně, aby to každý pochopil.

Označování demokratic­ké opozice za namyšlenou žumpu a desítky tisíc občanů za pár křiklounů, neschopnos­t potlačit v sobě nenávist, být arogantní a lhát, to je důkazem toho, že komunisté se v demokracii vyvinuli zpátky do časů slávy Ondráčkova obušku. Ten kdyby byl po ruce! Mezitím okrajuje naše svobody držení jiného Ondráčka Okamury na postu místopředs­edy našeho sněmu.

Na náměstích českých měst se podepisova­la petice proti útokům na média veřejné služby. Ve stínu hrozivé popravy dvou mladých lidí na Slovensku lidé na náměs- tích ani slůvkem nehlesli proti demagogiím a manipulací­m dalšího Ondráčka, který se jmenuje Jaromír Soukup. Tento Ondráček provozuje propagandi­stické vysílání TV Barrandov nazvané, bůhvíproč, Kauzy Jaromíra Soukupa.

Kauza to je, ale ve smyslu psychiatri­cké diagnózy. Během jednoho večera vypustit 18 nepravd a 19 manipulati­vních tvrzení o České televizi bez jediné šance napadeného se bránit, to je Rudé právo z časů slávy komunistic­kých pendreků. Na co čeká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání? Nikdy neměla takovou povinnost odebrat licenci a nepřihlíže­t stavu, ve kterém se flagrantně porušuje zákon.

V tichosti se do kontrolníc­h rad veřejnoprá­vních médií dosazují další obskurní Ondráčci, z kterých ještě kape olej, kdy jako lokajové vskakovali do zadku všem mocným. Od komunistů přes ODS, sociální demokracii, SPOZ, Václava Klause, Miloše Zemana až nyní zas hnutí ANO.

To, že se další Ondráček jmenuje Petr Žantovský, je v tuto chvíli lhostejné. Jak se ukázalo, ustanovení či odvolávání Ondráčků je jenom a jenom v rukou Andreje Babiše.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia