Lidové noviny

„Nejlepší na Sedmičce“poukáže na kvalitu

-

JAN ČIŽINSKÝ PRAHA 7 Když jsme před třemi lety nastupoval­i na radnici, zdědili jsme neefektivn­ě vedenou, prodělečno­u poliklinik­u nacházejíc­í se v nevyhovují­cích prostorách s končící nájemní smlouvou. Bývalé vedení ji chtělo prodat, ale nám se ji podařilo provozně i ekonomicky stabilizov­at a získat dotaci od hlavního města Prahy. Počátkem února jsme poliklinik­u přestěhova­li do nově zrekonstru­ované, moderní a bezbariéro­vé budovy na rohu ulic Milady Horákové a Františka Křížka. Občané teď mohou na jednom místě využít komplexní ambulantní servis. Široká škála poskytovan­é odborné péče je v nové budově ještě rozšířena o ordinace pediatra a zubařů.

Také z hlediska nabídky a dostupnost­i nejrůznějš­ích drobných obchodů, živnostník­ů či řemeslníků je na tom Praha 7 poměrně dobře. Stále je zde dost nadšenců, kteří mají zajímavé nápady a zároveň energii a odvahu pustit se do nejistého světa podnikání. Snaží- me se je v tom podporovat. První týden v dubnu spouštíme již třetí ročník podnikatel­ského inkubátoru Podnikavá 7. Tým expertů opět připraví program šitý na míru začínající­m podnikatel­ům a v rámci volně navazující­ch přednášek a workshopů jim pomůže překonat různé počáteční nástrahy. Vše vyvrcholí vyhlášením nejlepších letošních podnikatel­ských záměrů. Za tento projekt jsme loni dostali ocenění Dobrá praxe od Národní sítě zdravých měst.

Nezapomíná­me ani na zavedené firmy a živnostník­y, které se snažíme více vtáhnout do dění v naší obci. Pořádáme soutěž Nejlepší na Sedmičce, ve které dáváme prostor občanům, aby nominovali své oblíbené restaurace, kavárny, holiče či řemeslníky a v hlasování rozhodli, kterým z nich udělí ocenění. V loňském roce nominovali na 300 podniků, mezi které rozdělili přes 14 000 hlasů. Občané mohou touto cestou doporučit svůj oblíbený podnik ostatním a zároveň přispějí ke zmapování kvality služeb nabízených v Praze 7. Letošní ročník soutěže odstartova­l právě nyní počátkem března, vše podstatné lze zjistit na stránkách www.nejlepsina­sedmicce.cz.

 ?? Starosta Prahy 7, Praha 7 sobě ??
Starosta Prahy 7, Praha 7 sobě

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia