Lidové noviny

Hlavně přivézt naději do odvety

Sporting Lisabon – Viktoria Plzeň

-

Fotbalisté Plzně budou dnes večer v deštivém Lisabonu usilovat o nadějný výsledek v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy proti místnímu Sportingu.

Úvodní zápas osmifinále Evropské ligy se hraje dnes od 21.05 v Lisabonu. Hlavním rozhodčím je Bělorus Kulbakov. Zápas vysílá ČT sport, online přenos a aktuální zpravodajs­tví sledujte na Sport.lidovky.cz.

Předpoklád­ané sestavy Sporting: Rui Patrício – Ristovski, Coates, Mathieu, Coentrao – Battaglia, William Carvalho – Gelson Martins, Bruno Fernandes, Ruiz – Dost. Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář, Zeman – Krmenčík.

Plzeň je v osmifinále EL potřetí, v roce 2013 nepostoupi­la přes Fenerbahçe, o rok později vypadla s Lyonem. Ve čtvrtfinál­e EL byla dosud jen v roce 2016 Sparta, Slavii se to povedlo dvakrát ještě v éře Poháru UEFA. něco jako sparťan Lafata ve výraznější­m podání.

Lehce proplešatě­lý Dost je klasický bomber, který spoléhá na zabijácký instinkt. Kdyby ho tak často nebrzdily úrazy, jistě by nastupoval na ještě lepší adrese. Nechtějte po něm sprinty, nenuťte ho kličkovat, ale když mu pošlete slušnou přihrávku do šestnáctky, můžete se rovnou vydat ke středovém kruhu, protože soupeř bude po inkasované­m gólu rozehrávat.

Do třetice všeho dobrého?

Mimochodem, Sporting prohrál v aktuální sezoně jediný domácí zápas, a to s Barcelonou v Lize mistrů!

„O nás se přece taky říkávalo, že jsme českou Barcelonou,“poví Limberský, ale hned se rozesměje. Pokus o vtip.

Ale počkat, proč by se to zrovna teď nemohlo povést? Plzeň sice nenabízí extrémně šikovné individual­ity, zato spoléhá na sehranost a společně nabyté zkušenosti z pohárů. Už o tom byla řeč, v osmifinále Evropské ligy je potřetí. Na jaře 2013 padla po vyrovnané bitvě s Fenerbahçe. Tehdy si osudovou chybu vyčítal kapitán Horváth, kterému se na úplně prázdném stadionu v Istanbulu spletly myšlenky a zavinil gól. O rok později Plzeň nestačila na Lyon, ale tleskalo se jí za odvahu.

Takže tentokrát proti Sportingu do třetice všeho dobrého?

„Byl by to nádherný bonus, ale pro začátek bude stačit, když si do odvety přivezeme výsledek, který nám dá šanci. Proti tak kvalitnímu soupeři jsme v téhle sezoně ještě nehráli,“řekne záložník Jan Kopic.

Nezapomeňt­e, odveta se hraje přesně za týden v Plzni.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia