Lidové noviny

Nová kapitola Sparty

- JIŘÍ ČIHÁK

První zápas fotbalistů Sparty pod trenérem Pavlem Hapalem. Už dnes od 15 hodin v Karviné.

PRAHA Celá fotbalová liga duel Sparty netrpělivě vyhlíží. V Karviné, poprvé pod novým trenérem Pavlem Hapalem. Co na tom, že o den později se hrají šlágry prvního se čtvrtým i druhého s třetím. Teď všechny nejvíc zajímá Sparta.

Sparta, která má za sebou hrubě nepovedený projekt s italským trenérem Andreou Stramaccio­nim. Sparta, která v aktuální sezoně víc zápasů pokazila, než vyhrála. Sparta, která je v tabulce ligy až na pátém místě.

„Cíle zůstávají stejné. Máme před sebou boj o druhou příčku, chceme se o ni porvat. Uvidíme, čeho dosáhneme.“

„Cíle zůstávají stejné. Máme před sebou boj o druhou příčku, chceme se o ni porvat. Uvidíme, čeho dosáhneme,“prohlásil Pavel Hapal, nástupce italského kolegy. Zápas začne v sobotu v 15.00. Čtyři sta kilometrů od domova, u polských hranic v Karviné.

„Hráči poctivě trénovali. Snažíme se je připravit co nejlépe jak po fyzické, tak po taktické stránce. Věřím, že to utkání zvládneme – a zvládnout znamená zvítězit,“řekl trenér.

Upřímně, žádné jiné plány Sparta ani mít nemůže.

Jenže nedávné výsledky ukazují, že zvítězit venku je pro ni problém. Od začátku ligy to dokázala jen v Mladé Boleslavi a v Jablonci. A ani na Karvinou nevzpo- míná v dobrém, protože zde loni proti nováčkovi jen remizovala.

Letos má dokonce na hřištích soupeřů záporné skóre 8:9!

„Každý tým proti Spartě hraje na dvě stě procent, takže nás nečeká nic jednoduché­ho,“uvědomuje si sparťan Costa Nhaimonesu, který se s novým trenérem Hapalem dobře zná. Před lety společně působili v polské lize v Lubinu.

Možná i proto by Costa mohl být v první Hapalově základní sestavě.

A další jména? Snad návrat střelce Lafaty, jinak žádné veletoče. Václav Kadlec, Kanga, Stanciu, Vătăjelu. Ti by chybět neměli.

„Z trenéra mám dobrý dojem. Je dobře, že máme českého kouče, protože lépe zná týmy a styl fotbalu,“myslí si Nicolae Stanciu. Přitom právě on se před příchodem do Sparty těšil na spolupráci s bývalým koučem Stramaccio­nim...

„Nám je úplně jedno, jaký tam bude trenér. Pořád je to Sparta, která vždy bude mít sílu a kvalitu,“reaguje kapitán soupeře Pa-

vel Eismann. Pro Karvinou bude sobotní duel svátkem. Vždyť by mělo být na velkého soupeře vyprodáno. „A protože hrajeme doma, určitě chceme bodovat,“doplnil kapitán.

To Sparta bodovatmus­í. Nemůže přemýšlet nad ničím jiným.

„Pokud budeme plnit všechny pokyny, jsem si jistý, že máme dostatečno­u kvalitu, abychom Karvinou porazili,“říká Stanciu.

Jistě, ale to se v sezoně dalo říct před (téměř) každým sparťanský­m zápasem. A jak to nakonec vypadalo...

 ?? Pavel Hapal smlouvu se Spartou do června roku 2020. První mise ho čeká dnes proti Karviné. FOTO MAFRA – DAN MATERNA ?? V úterý podepsal
Pavel Hapal smlouvu se Spartou do června roku 2020. První mise ho čeká dnes proti Karviné. FOTO MAFRA – DAN MATERNA V úterý podepsal

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia