Lidové noviny

Arca fandí Dortmundu a Kofola na čaji

-

slovenská skupina investiční

Arca Capital koupila minoritní podíl v německém fotbalovém klubu Borussia Dortmund.

Za 1,27 procenta akcií Arca podle mluvčí skupiny Barbory Hanákové zaplatila kolem 170 milionů korun a bude sedmým největším akcionářem Borussie.

T Finance Group neeviduje žádné aktuálně splatné závazky ani

závazky po splatnosti za skupinou CEFC Group

(Europe) Company. „Více s ohledem na zákon nemůžeme komentovat,“uvedla mluvčí J&TMonika Veselá. Server Neovlivní.cz včera napsal, že kvůli potížím mateřské společnost­i CEFC bude skupina J&T požadovat po CEFC Group (Europe) Company deset miliard korun.

skupina

Kofola kupuje českého výrobce bylinných čajů Leros.

Převezme všechny jeho výrobní kapacity i všech více než 90 zaměstnanc­ů. Kofola získá stoprocent­ní podíl. Obě firmy se dohodly na tom, že cenu transakce nebudou zveřejňova­t. Leros nově povede zkušený manažer Martin Mateáš, který pro Kofolu jedenáct let pracoval a teď se do ní po čtyřleté přestávce vrací.

BYZNYS DNE Škoda Auto loni zvýšila provozní zisk

o 34,6 procenta na 1,6 miliardy eur (40,7 miliardy Kč). Oznámil to včera mateřský Volkswagen. Tržby stouply o 20,8 procenta na 16,6 miliardy eur (422,8 miliardy Kč). Škoda Auto již dříve uvedla, že loni dodala zákazníkům rekordních 1 200 500 aut, což je o 6,6 procenta více než v roce 2016.

Vindexu České bankovní asociace (ČBA) dosáhli Češi i tentokrát jen průměrného výsledku, 56 bodů ze 100. Je to o bod více než v loňském průzkumu. Proti

nosti finanční gramot-

předchozím letům si však lidé začali více peněz odkládat stranou, finanční rezervu si tvoří téměř tři čtvrtiny z nich, informoval­a asociace. Třetina lidí podle průzkumu ale neví, jak dlouho by s ní v případě ztráty příjmu vydržela. Polovina Čechů pak netuší, kolik by měli mít naspořeno na důchod. Momentálně nemá více než třetina dotázaných naspořeno nic.

Lesotho Legend

o váze 910 karátů, který je pátým největším doposud naleze- ným diamantem na světě, byl prodán v tendru v Antverpách za 40 milionů USD (822,1 milionu Kč). Oznámila to společnost Gem Diamonds, která kámen o velikosti zhruba dvou golfových míčků nalezla v Lesothu na počátku letošního roku.

přepravce

Uber zavedl od včerejška v Praze předem přesně stanovenou cenu,

kterou uvidí zákazníci ještě před objednáním jízdy. Dosud cestující viděli pouze odhad. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia