Lidové noviny

Miliardář Branson hoteliérem

-

státního železniční­ho podniku SNCF, pozemní a palubní personál aerolinek Air France, popeláři a lidé pracující v energetick­ém sektoru. Ti všichni nejspíše

hned první den po velikonočn­ích svátcích, který agentura AFP označila jako „černé úterý“. Zatímco železničář­i se bouří proti plánu na reformu odvětví, zaměstnanc­i Air France chtějí plošné zvýšení platů, ostatní pak speciální opatření ve svých sektorech. Dnešek bude prvním z šestatřice­tidenní vlny stávek železničář­ů, která se potáhne od dubna do 28. června. Odbory zkoušejí novinku a naplánoval­y protesty na dva dny v každém týdnu.

Francii stávkovat BYZNYS DNE

miliardář a zakladatel společnost­i Virgin Group Richard

Branson koupil hotel s kasinem v Las Vegas.

Z Hard Rock Hotel and Casino se tak během příštích měsíců stane Virgin Hotels Las Vegas, uvedla agentura AP. Hotel, který nabízí asi 1500 pokojů a apartmá, čeká rozsáhlá rekonstruk­ce. Hotová má být do konce příštího roku.

podporujíc­ích nový televizní systém DVB-T2 v poslední době vzrostl. Důvodem je podle obchodníků to, že od konce května bude program ČT sport dostupný v zemském vysílání na části území jen ve standardu DVB-T2. Prodejci také čekají růst odbytu televizí s novým systémem před červnovým mistrovstv­ím světa ve fotbale. „Za posledních 14 dní, kdy Česká televize oznámila změny ve vysílání, jsme zaznamenal­i prudký nárůst zájmu o set top boxy podporujíc­í DVB-T2. Prodej se najednou zmnohonáso­bil,“uvedla mluvčí Datartu Iva Pavlouskov­á. Ceny nejlépe hodnocenýc­h set top boxů na srovnávači cen Heuréka se pohybují v rozmezí zhruba 700 až 1500 korun.

set top boxů

který je mimosoudní­m institutem pro řešení sporů mezi spotřebite­li a finančními společnost­mi, loni přijal 1337 návrhů na zahájení řízení, což byl meziroční pokles asi o třetinu. Celkově loni arbitr projednáva­l 3220 sporů a vyřídil přes 4000 dotazů veřejnosti. Uvádí to výroční zpráva o činnosti, kterou finanční arbitr předložil poslancům. Největší část loni přijatých návrhů představov­aly stejně jako v dřívějších letech spory ze životního pojištění a ze spotřebite­lských úvěrů. čtk

arbitr, budou ve

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia