Lidové noviny

Kdo ten mistrovský titul vlastně chce?

Ve 22. kole fotbalové ligy prohrály první dva týmy tabulky. Slavia nevyužila zaváhání Plzně s Boleslaví, když doma nestačila na Zlín

- Trenér Slavie

PRAHA Duel vedoucí Plzně sMladou Boleslaví musel rozradostn­it snad všechny příznivce fotbalistů Slavie. Favorizova­ní Západočeši doma padli 1:2. Druzí Pražané se jim tak mohli přiblížit na rozdíl šesti bodů. Stačilo porazit Zlín, nejhorší tým jarní části sezony... Naděje se ale proměnila ve zklamání: Slavia povinné body nezískala – na stadionu v Edenu prohrála rovněž 1:2.

„Tohle nebyl výkon někoho, kdo by mohl pokukovat po titulu,“zlobil se po utkání trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Přitom Plzeň jako by svými výsledky rivala přímo vybízela k tomu, aby byl závěr ligy ještě dramatický. Jenže i přesto, že z pěti zápasů na jaře vyhrála jen jeden, má pořád na čele tabulky devítibodo­vý náskok. A pokud zvládne středeční dohrávku v Ostravě, může vést ligu až o dvanáct bodů.

„V hlavě měl prohru Plzně každý. Chtěli jsme zvítězit a přiblížit se jí,“smutnil obránce Jakub Jugas. Šance Slavie na titul se však porážkou rapidně snížila... „Uvidíme, co se ještě stane. Ale my se teď musíme dívat hlavně za sebe,“zdůraznil Jugas.

Herně se nepříliš dařilo kanonýru Škodovi. Nejlepší slávistick­ý střelec sice Zlínu jednu branku dal, ale v mnoha dalších šancích neuspěl. Nejdřív při penaltě v první půli, pak při tutové šanci deset minut před koncem.

„Velká část viny jde za mnou,“připustil kapitán Škoda. „Mohlo to být už jen o šest bodů, kdybychom vyhráli,“litoval promarněné šance na přiblížení se Plzni, „ale takhle? No, není to úplně ideální...“

Nikde navíc není psáno, že Slavia udrží druhou příčku, zajišťujíc­í účast ve druhém předkole Ligy mistrů. O víkendu s výjimkou Sparty zvítězili všichni její nejbližší pronásledo­vatelé.

Třetí Liberec na ni momentálně ztrácí bod, čtvrtá Olomouc dva a pátý Jablonec tři body. „Takovou ztrátu si v domácím prostředí prostě nemůžeme dovolit,“prohlásil Trpišovský.

Slavia na jaře přišla v šesti zápasech už o osm bodů. Nečekaně prohrála v Jihlavě, dva body nechala při derby na Letné a nyní všechny tři odevzdala trápícímu se Zlínu.

„Ve všech zápasech se nám opakuje, že dostaneme gól brzy po hrubé individuál­ní chybě. Vstupy do utkání nám nejdou,“všiml se Trpišovský. „Dostáváme branky po standardká­ch, po rozích, po autech. Takovým situacím lze předejít komunikací a lepší organizací hry. Doteď se nám zápasy dařilo otáčet, ale v lize je to těžké,“dodal. spo Zítra v 18.00 Ostrava - Plzeň

Slavia Praha Zlín 1 2 Plzeň Mladá Boleslav „Tohle nebyl výkon někoho, kdo by mohl myslet na titul“

23. kolo: Sobota 13.00 Brno - Slavia Sobota 15.00 Sparta - Dukla Sobota 17.00 Boleslav - Jablonec Sobota 17.00 Olomouc - Jihlava Sobota 17.00 Zlín - Ostrava Sobota 18.00 Liberec - Teplice Neděle 16.00 Karviná - Slovácko Neděle 18.00 Bohemians - Plzeň

Páteční výsledky 22. kola: Ostrava - Jihlava 3:1 Dukla - Olomouc 2:3

1 2 Teplice Sparta Praha 1 1 Brno Karviná 0 0 Jablonec Bohemians 1905

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia