Lidové noviny

Udělají místo vás skoro cokoliv

- PATRIK KOZLÍK

PRAHA Představte si, že byste už nemuseli trávit hodiny na úřadech, reklamace by za vás vyřídil někdo jiný a plánování dovolené byste mohli úplně vypustit z hlavy. Tento bezstarost­ný svět není tak úplně nereálný. Český virtuální asistent MyTimi vám dokáže za pár desítek až stovek korun splnit takřka všechno, nač si vzpomenete.

Startup MyTimi, za kterým stojí tři investoři Jan Skovajsa, František Zeman a Matěj Turek, spustil testovací provoz během loňského července. Na začátku stály dvě asistentky a první úkoly od zakladatel­ů a známých. Poté, co doladili vMyTimi všechny detaily, spustili tvůrci v listopadu placenou verzi. Od letošního ledna služba funguje naplno. Denně vyhoví zhruba deseti až 30 klientům, dosud splnili na 1300 úkolů. Měsíčně jich přibývá zhruba o 40 procent.

Může za to protivná úřednice

Za vznikem služby, která lidem šetří čas, stojí špatná zkušenost s úřady. „Nápad jsme nosili v hlavě už delší dobu. Hlavní podnět ale přišel během loňského února, kdy jsem byl na úřadě asi hodinu a na starost mě měla strašně nepříjemná paní. Nakonec jsem zjistil, že tam musím přijít znovu. To mě naštvalo a napadlo mě, jestli by to za mě nemohl udělat někdo jiný. Zároveň jsem si položil otázku, jestli by podobnou službu nevyužil i někdo další,“vzpomíná pro Lidovky.cz výkonný ředitel MyTimi Skovajsa.

Mezi nejčastějš­í úkoly, které zákazníci poptávají, patří plánování dovolené na míru. Asistent vyhledá a rezervuje letenky, ubytování či auto, vytvoří časový itinerář, případně vytipuje zajímavá místa v určité lokalitě. Timimu nedělá ani problém jednání s úředníky, mobilními operátory či nákup a dovoz zboží.

Průměrná cena úkolu činí asi 200 korun. Jednodušší úkoly, například rezervaci konkrétníc­h letenek nebo hotelu, ale Timi udělá zdarma. Za 80 korun je i vybere a více než 400 korun potom stojí naplánován­í dovolené na míru.

Operátorky a jeden operátor se během služby setkají i s poměrně kuriózními úkoly. Podařilo se jim už například doručit narozenino­vý dort do Valencie, vypátrat ztracené svatební boty den před obřadem nebo koupit svatomarti­nskou husu, i když už byla vyprodána.

Český startup MyTimi vám splní téměř všechna přání. Jeho asistentky či asistenti vyberou dárek pro přítelkyni nebo za vás dojdou na úřad.

Prorazit v Německu

Na 20 tisíc úkolů do konce roku 2019, vybudování pobočky v Německu a mobilní aplikace, která usnadní komunikaci se zákazníky – to jsou plány Jana Skovajsy do budoucna. SMyTimi chce expandovat i mimo hranice Česka a zacílit na města s vysokou hustotou obyvatel.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia