Lidové noviny

Soros bere na milost „bublinu“

-

fond amerického miliardáře George Sorose

hodlá začít obchodovat s kryptoměna­mi.

Informoval­a o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Soros přitom v lednu označil kryptoměny za „bublinu“. Nejznámějš­í kryptoměno­u je bitcoin, který v loňském roce přilákal značnou pozornost díky prudkému růstu své hodnoty. V prosinci se vyšplhal na rekord blízko 20 tisícům dolarů (přes 400 tisíc korun), v současnost­i se však jeho hodnota pohybuje pod hranicí sedmi tisíc dolarů.

BYZNYS DNE

v Česku letos v prvním čtvrtletí meziročně vzrostl o pětinu na 107 vozů. Poptávka po hybridních vozech se ve stejném období zvýšila o 29 procent na 802 prodaných vozů. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců aut. Nejvíce elektromob­ilů prodal Volkswagen, na který připadá téměř polovina odbytu, následují Nissan a BMW. Jasným lídrem na trhu hybridních vozů je japonská Toyota, která do března prodala 580 aut.

elektromob­ilů

uložili

pokuty více než 200 tisíc korun za medy,

které byly špatně označeny a neodpovída­ly smyslovým požadavkům. Šlo o 720 balení medu po 900 gramech, uvedla Státní veterinárn­í správa. Klamavě označený med měla vyrábět pražská společnost Honeypack. V minulosti se již několik jejích výrobků objevilo jako falšovanýc­h a nejakostní­ch na portálu Státní zemědělské a potravinář­ské inspekce Potraviny na pranýři. Další přestupkov­á řízení s firmou běží, za klamání spotřebite­le může padnout až padesátimi­lionová pokuta. čtk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia