Lidové noviny

Kolaps s Bohemians. Náskok Plzně se tenčí

Lídr české fotbalové soutěže Viktoria Plzeň prohrála na hřišti Bohemians 2:5 Poprvé pod trenérem Hapalem naopak slavila Sparta

-

PRAHA Plzeňská jarní bída nekončí. V 23. kole fotbalové ligy naopak nabrala ještě větších rozměrů. Ligový lídr prohrál v bláznivém zápase na Bohemians 2:5 a sedm zápasů před koncem soutěže má na prvním místě sedmibodov­ý náskok před Slavií.

Podobně jako před dvěma lety v nedalekém Edenu, kam už coby jistý mistr přijela k poslednímu zápasu sezony a prohrála 0:5. Vedení tehdy hráčům rozdalo pokuty, co se bude dít nyní?

Už v týdnu, kdy Plzeň v dohrávce bez branek remizovala v Ostravě a popáté v šestém zápase na jaře ztratila body, šéfové v kabině projevili nespokojen­ost. Ale tým, soudě dle nedělního výkonu v Ďolíčku, rozhodně neprobudil­i.

Nebyl to výkon hodný týmu, který by měl v příští sezoně hrát v Lize mistrů. Byla to ostuda.

Vždyť dominantní čtrnáctibo­dový náskok, který si Plzeňští v průběhu podzimu vybudovali, je po třetí jarní porážce sedm kol před koncem poloviční. Za týden navíc Viktoria hraje doma se Spartou.

Právě fotbalisté Sparty si v malém pražském derby pozvedli sebevědomí první výhrou pod trenérem Pavlem Hapalem. Duklu porazili v klidném tempu 3:0.

„Hráči to oddřeli celých 90 minut. Jsem určitě spokojený. V mi- nulých utkáních jsme nebyli daleko od vítězství, jenom jsme to nedokázali urvat. Dneska jsme to urvali a věřím, že mužstvo se nastartuje,“uvedl Hapal po sobotním utkání.

Protože zvítězila i Slavia, Letenští dál ztrácejí na druhé místo tabulky šest bodů. Další rivalové Sparty však zaváhali: Liberec si připsal porážku, Jablonec a Olomouc shodně remizovaly.

„Vůbec se teď nebudeme dívat na druhé místo,“konstatova­l Hapal, „jen na další zápas proti Plzni. Nic jiného nás nezajímá. Pokud svoje úkoly nezvládnem­e sami, je zbytečné se dívat na soupeře.“spo

Zlín Ostrava 0 2 Olomouc Jihlava 1 1 Mladá Boleslav Jablonec 1 1

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia