Lidové noviny

Zahraniční dlužníci a pád šéfa WPP

-

zdarma.

Cílem je motivovat lidi k tomu, aby nechali svá auta doma a ulevili silnicím od nadměrného provozu. K Hořovicím na Berounsku, kde už tento systém funguje deset let, se chtějí přidat Říčany u Prahy a zavedení bezplatnýc­h autobusů do budoucna zvažují i v Benešově. Naopak Kolín, Rakovník nebo Mělník to jako řešení nevidí, zjistila ČTK.

VČesku se po vlně oživení zájmu o na přelomu desetiletí pohybuje dlouhodobě jejich počet mezi 150 a 180, loni jich však bylo

O víkendu to uvedli zástupci Státní veterinárn­í správy. Před rokem 2010 bylo mlékomatů pouze kolem pěti desítek.

na konci roku celkem 185.

republika měla ke konci loňského roku

u ostatních zemí pohledávky za 29,6 miliardy korun,

o rok dříve to bylo 38,2 miliardy korun. Nejvyšší dluh má Kuba. Vyplývá to ze zprávy ministerst­va financí o stavu a vývoji zahraniční­ch pohledávek České republiky, kterou ve středu dostane vláda pro informaci.

společnost­i WPP Martin Sorrell,

který z firmy o dvou lidech vytvořil největší reklamní agenturu světa,

Důvodem je podezření, že pochybil při využití firemních peněz, oznámila včera agentura Reuters. Sorrell, jenž jakékoliv obvinění odmítá, firmu budoval 33 let. V branži platí za ikonu, britská královna Alžběta II. jej v roce 2000 povýšila do rytířského stavu a Sorrell smí používat titul sir.

mil rezignaci.

bert středočesk­ých měst uvažuje

o veřejné dopravě BYZNYS DNE mlékomaty

generální ředitel automobilk­y Volkswagen Her-

Diess stane zřejmě také v čele dozorčí rady Audi.

O víkendu to oznámila agentura Reuters s odvoláním na své zdroje z automobilk­y, bez podrobnost­í to včera uvedl i německý časopis Automobilw­oche. Diess, který byl od roku 2015 šéfem značky VW, nahradí příští měsíc v čele koncernu Matthiase Müllera a bude zodpovědný za skupinu značek Volume, kam budou patřit VW, Seat, Škoda a Moia.

je tradičně také v čele dozorčí rady Audi, nejziskově­jší součásti koncernu, poznamenal­a agentura Reuters. čtk

ředitel skupiny VW

ozná- Generální

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia