Lidové noviny

Plzeňský hazard s titulem

Další zápasy fotbalové ligy

- PLZEŇ TOMÁŠ KUBÁNEK MILOSLAV NOVÁK

Fotbalisté Plzně v boji o titul znovu ztratili. Viktoria ve šlágru 24. kola první ligy se Spartou jen remizovala 2:2. V čele tabulky tak má už jen pětibodový náskok.

Viktoriáni stále víc hazardují s „jistým“titulem. Po podzimu jejich náskok v čele činil nedostižný­ch 14 bodů, nyní, šest kol před koncem, už je to jen pět. A smazat ho může už případný souběh dvou porážek, z toho jednu by za tři týdny mohla zařídit sama druhá Slavie.

Sešívané by jistě ještě víc potěšila včerejší porážka Plzně, protože pak by jim kromě výhry ve vzájemném duelu mohlo k obhajobě stačit jakékoliv klopýtnutí Západočech­ů.

„Náskok se neustále zmenšuje, ale dnes může v lize ztratit kdokoliv s kýmkoliv,“možná se trochu bláhově spoléhá plzeňský kouč Pavel Vrba.

Sparťané si zase koledují o to, že se v příští sezoně vůbec neobjeví v evropských pohárech. Výhrou by dotáhli třetí Olomouc, ale takhle nadále zůstávají šestí.

A proč? Sice rychle vedli, dokonce o dva góly, ale jak je u nich obvyklé, nadějný stav neudrželi. Pokolikáté už. „Já osobně to beru jako ztrátu,“uznal trenér Letenských Pavel Hapal.

Sparta favorita zaskočila

Do utkání hosté vstoupili sebevědomě, vycházely jim kombinace, narážečky. Sbírali odražené míče, byli důraznější, šikovnější. První gól padl poté, co Václav Kadlec zastavil na soupeřově polovině Petrželu, poté předal balon Šuralovi a naběhl si před bránu. Sparťanský kapitán poslal z pravé strany parádní centr mezi stopery a Kadlec ve skluzu usměrnil míč za Kozáčika.

„Je to paradox. Člověk dá gól z těžké pozice, kdy to nebylo jednoduché, v některých zápasech mi to z větších šancí nepadlo. Jsem rád, série bez gólu byla dlouhá,“prohlásil Kadlec.

Domácí kouč Vrba vstal z lavičky, potleskem se své hráče snažil povzbudit, jenže vzápětí jeho tým prohrával o dvě branky. Frýdek vysunul Plavšiče, který utekl Havlovi, a snažil se poslat před bránu ostrý centr. Směr letu však změnil Řezník mimo Kozáčikův dosah.

Domácí byli hodně zaskočení, nepřihráli si na dva metry. Když Limberský zkazil několikáto­u jednoducho­u přihrávku, kouč Vrba naštvaně mávl rukou a šel si sednout.

Následně se však hra začala měnit, sparťané ztráceli a kazili, nestíhali především v defenzivě, až se Plzeň snížením vrátila do zápasu.

Duely 24. kola hrány v pátek: Slavia - Karviná 3:2, Jihlava - Zlín 1:1, Teplice - Mladá Boleslav 1:1.

Program 25. kola (20. - 22. dubna), pátek: 20.15 Sparta - Jablonec. Sobota: 15.00 Olomouc - Ostrava, 17.00 Slovácko - Dukla, Bohemians 1905 - Jihlava, 18.00 Mladá Boleslav - Zlín, 20.15 Brno - Plzeň. Neděle: 16.00 Karviná - Teplice, 18.00 Liberec - Slavia.

Stačil roh, centr a Řezník hlavou odčinil nešťastný zásah při druhé inkasované brance.

Krátce po přestávce Viktoria udeřila po rohu znovu. O vyrovnaní se postaral Hořava, jenž se vykoupil do té doby z velmi slabého výkonu.

„Bohužel máme hráče, kteří se moc neumí zachovat při bránění standardek. Soupeřův hráč se utrhl a měl skórování až moc jednoduché,“litoval Hapal.

V závěru mohly strhnout potřebné vítězství na svou stranu oba týmy, rozdílovou trefu však nepřidal ani jeden z nich.

FK Dukla Praha FC Slovan Liberec 2 0 1. FC Slovácko FC Zbrojovka Brno 1 0 FC Baník Ostrava 2 Bohemians Praha 1905 0 FK Jablonec SK Sigma Olomouc 0 0 FC Viktoria Plzeň AC Sparta Praha 2 2

 ?? Sparťan Kanga s plzeňským Hrošovským. Remíza neuspokoji­la ani jednoho z nich. FOTO MAFRA – LADISLAV NĚMEC ?? V souboji
Sparťan Kanga s plzeňským Hrošovským. Remíza neuspokoji­la ani jednoho z nich. FOTO MAFRA – LADISLAV NĚMEC V souboji

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia