Lidové noviny

Vrba: Hráči si uvědomují, že už jde do tuhého

- PLZEŇ MILOSLAV NOVÁK

Jeho tým doma zase nevyhrál, ale na trenérovi plzeňských fotbalistů Pavlu Vrbovi bylo poznat, že i remízu (2:2) ve šlágru se Spartou bere. „Dokázali jsme vstát a vyrovnat,“prohlásil plzeňský kouč. „Prvních dvacet minut byla hra špatná, dalších sedmdesát minut byla dobrá.“

Přesto: čtvrtý domácí zápas na jaře, teprve druhý bod. Plzeň dál ztrácí a ligu vede už jen o pět bodů.

Jak si špatný začátek zápasu vysvětluje­te?

Sparta hrála dobře.

Za to někteří vaši svěřenci nehráli v úvodu dobře, například Petržela. Proč jste mu dal důvěru?

Prostě jsem se tak rozhodl, moje zodpovědno­st. Věřil jsem mu, že to zvládne.

Za stavu 0:2 jste ho kvůli zranění střídal, s příchodem Zemana jste ožili. Souhlasíte?

To už je lepší otázka, to nás hodně zvedlo. Zeman byl ten, který přispěl k tomu, že jsme víc kombinoval­i, měli jsme mezihru. On mužstvu pomohl hodně.

Bod berete?

Otáčet se Spartou z nula dva... I když je Sparta až šestá, má velice silné mužstvo. My jsme ukázali obrovský charakter. Doufám, že je to ten moment, který nás do závěru jara nakopne. Že jsme dokázali vyrovnat, to by nám mohlo strašně pomoct. Ligu vedete o pět bodů. Je to šest kol před koncem dostatečný náskok?

Nevím, jestli dostatečný. Náš náskok se neustále zmenšuje. Ale všichni víte, že v naší lize každý může prohrát s kýmkoli. Liga bude zajímavá až do konce, nahoře i dole v tabulce. Ale dnes nemůžu říct, jestli nám pět bodů před Slavií bude stačit.

Jak se náskok snižuje, pozorujete na mužstvu, jestli se to na něm projevuje psychicky?

Co jsem si všiml, tak poslední týden byla koncentrac­e u hráčů mnohem lepší než v minulosti. Mám pocit, že si hráči začínají uvědomovat, že jsme část jara prohospoda­řili a že už jde do tuhého.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia